Izberimo drsna vrata za svoj dom

Drsna vrata

Naši obiskovalci bodo presenečeni nad razgledom, če bomo doma imeli nameščena na balkonu. Tako bomo lahko imeli odličen razgled nad mestom ali naravo – odvisno od tega kje se nahajamo. Imajo poleg učinka navdušenja tudi zelo pomembno funkcijo praktičnosti. V stanovanjih nam omogočajo, da pregradimo prostore z vrati namesto z težkimi zidovi. Poleg tega z njimi lahko opremimo omare pri katerih nimamo prostora za klasična vrata. Poglejmo si vse prednosti uporabe take tehnologija in kako nam lahko pomaga v vsakodnevnem življenju.

Izboljšana funkcionalnost nepremičnine

Drsna vrata lahko postavimo praktično kjerkoli v hiši. Eden izmed najboljših primerov so kabinetne omarice. V njih lahko postavimo računalnik, ter knjige in druge stvari, ki želimo, da so spravljene na varnem. Zakrila bodo kabinetno omarico ter notranjemu prostoru dodala malo prestiža.

Drsna vrata

Tudi televizor lahko zakrijemo na isti način. Lahko izberemo enega izmed mnogih stilov, ki bo v harmoniji z našo obliko sobe. Tako bomo imeli prostor, ki bo namenjen gledanju televizije ter jo bo obenem ščitil pred praskami in prahom.

Povečajte energetsko učinkovitost z drsnimi vrati

Največkrat se bomo srečali z energijsko učinkovitostjo naših vrat. Tako pozimi kot poleti je najbolje, če čim več energije zadržimo v notranjosti naše sobe. Vrata z steklenimi deli izgledajo odlično, vendar niso najboljši izolator. Najboljša izbira v takem primeru so lesena, železna ali vrata narejena iz fiberglasa oz. steklenih vlaken. V vsakem primeru se prepričajmo, da so naša drsna vrata nameščena primerno, brez lukenj na okvirju, saj nam bo to največ energije prihranilo.

Drsna vrata

Če imamo v naši hiši kakšno stopnišče, ki bi ga radi zakrili, potem so drsna vrata odlična rešitev. Taka postavitev drsnih vrat nam lahko tudi pomaga v zimskih časih – vroč zrak, ki bi drugače ušel v višja nadstropja, bodo vrata zaustavila.

Izboljšajmo izgled notranjih prostorov

Zaradi svoje enostavnosti, hitre izdelave ter lahkotnega nameščanja jih lahko uporabimo za pregrado prostorov namesto zidov. Tako bomo dobili učinkovito rešitev, ki je lahko tudi osebni izraz našega stila. Drsna vrata lahko oblikujemo na vse možne načine ter v njih vključimo svoje ideje.

Kateri koli prostor v naši hiši ali stanovanju lahko razdelimo na različne dele z uporabo drsnih vrat. Tako lahko zapremo prostore, ki jih ne uporabljamo ali pa vse odpremo, da dobimo eno veliko sobo. Dejstvo je, da lahko vsak dom opremimo z svojimi unikatnimi drsnimi vrati – lahko izbiramo med mnogimi vzorci, barvami ter materiali.

Kako kupiti prava drsna vrata?

Prva stvar o kateri moramo razmisliti je prostor, kjer bodo vrata nameščena. Drugače pa si lahko pomagamo s sledečimi smernicami:

 • V katero smer bodo vrata obrnjena?
 • Koliko pogosto bomo vrata uporabljali?
 • Ali bi radi, da zadržujejo toploto?
 • Ali bi radi, da prepuščajo sončne žarke skozi?
 • Ali morajo biti narejena iz vzdržljivega lesa?

Lahko jih uporabimo tudi kot vrata za glavni vhod. Tukaj je še najbolj pomembno vprašanje vzdržljivosti, saj bodo neprenehno v uporabi. Če bi radi pregradili prostor z drsnimi vrati namesto s stenami, je vedno možna opcija uporabe stekla. Steklena drsna vrata dodajo prestiž in lahkotnost vsakemu stanovanju in hiši. Če bi pa radi več zasebnosti, pa imamo vedno na voljo solidne izvedbe skozi katere se ne vidi.

Zakaj izbrati takšna vrata?

Drsna vrata izboljšajo vsakemu domu prepustnost sonca. To je seveda, če uporabljamo stekleno izvedbo vrat. Tako dobimo več svetlobe, večjo pretočnost zraka in naš vhod izgleda bolj vabljiv in prijazen. Po drugi strani nam lahko tudi zvišajo vrednost naše nepremičnine, saj dodajo arhitekturno vrednost kjerkoli se nahajajo. Za zimske čase jih lahko uporabimo za shranjevanje energije, saj strateško postavljena drsna vrata bodo preprečevala toplemu zraku, da uide v druge prostore. Zelo pogosto je to boljša rešitev, kot postavitev debele stene, saj zavzamejo manj prostora in izgledajo bolje.

Glavne prednosti

Drsna vrata zahtevajo manj prostora, kot navadna. To nam omogoča, da imamo boljši izkoristek vsakega prostora kjer se nahajajo, saj nam ni potrebno računati kota obračanja vrat. So odlična rešitev za velike sobe, kjer je kvaliteta in pretočnost zraka ključnega pomena. Taka vrata dodajo tudi dobršno mero stila, saj izgledajo odlično v vsaki konfiguraciji. Ko se odločite za , imejte v mislih vse našteto.

Lahko jih izbiramo med različnimi materiali, kot so:

 • Les
  Najbolj elegantna izbira, ki popestri notranjost vsakega doma. V njih lahko namestimo steklo, kar doda prestižno vrednost prostoru.
 • Vinil
  Odlična za uporabo kot vhodni prostor, saj je vinil odporen na vremenske vplive. Je energijsko učinkovita opcija, ki zdrži z malo vzdrževanja mnogo let.
 • Železo
  Najbolj odporen material, ki je mišljen za visok promet. Taka vrata imamo lahko nameščena na lokacijah, kjer je varnost velikega pomena. So tudi odporna na vročino in vlago.
 • Fiberglas
  Izdelki iz steklenih vlaken imajo zelo nizke zahteve po vzdrževanju. Vrata, ko jih kvalitetno prebarvamo, so zelo odporna tudi na manjše udarce, lupljenje ter kasnejšo izgubo osnovne barve.

Članki iz iste kategorije: