LED žarnice so najboljše žarnice za avtomobile

H7 LED

Če smo kdaj opazili avto na nasprotnem pasu, ki ima neverjetno čisto in močno svetlobo žarometov, zelo verjetno uporablja HID ali LED žarnice. Danes še vedno večino vozil uporablja staro halogensko tehnologijo, saj je izredno poceni in je primerna za večino vozil. Halogenske žarnice uporabljamo že skoraj 60 let, vendar se želje voznikov hitro spreminjajo. Trenutno so vedno bolj popularne H7 LED žarnice za avto, ki imajo neverjetno dolgo življenjsko dobo. Skupaj si poglejmo kaj so prednosti in slabost klasičnih halogenskih, HID in LED žarnic.

Priporočila za svetila

Danes lahko večino avtomobilov še vedno opazimo, da uporabljajo stare halogenske žaromete. Taka tehnologija je izredno poceni in je obenem zanesljiva. LED in HID žarnice pa postajajo vedno bolj uporabljene, saj so se skozi čas močno pocenile in postale na voljo vsem, ki želijo nadgradnjo.

Žarometi so posebej nastavljeni tako, da dobro osvetijo prometne znake in ne slepijo voznikov, ki nam vozijo nasproti. V državah, kjer vozimo po desni strani, so nastavljeni, da svetijo rahlo desno in v spodnji rob. Za države, kjer vozijo po levi strani pa velja obratno pravilo. Ko kupujemo nova svetila za naš avto, se moramo tega zavedati, saj drugače lahko otežujemo vožnjo drugim voznikom. Enako velja če se odločate za nakup avtomobilske žarnice H4 LED ali H7.

Novejši avtomobili imajo možnost preklopa, kjer se žarometi avtomatsko nastavijo za levo ali desno vozeče ceste.

H7 LED

Klasične žarnice

Avtomobilski žarometi H7 LED imajo mnogo prednosti pred drugimi vrstami žarnic, vendar si prvo poglejmo osnovno tehnologijo, ki je z nami že desetletja. Halogenski žarometi so klasična in zanesljiva izbira za mnoga vozila že desetletja. Vendar kako delujejo? Vsebujejo plin, ki so ob električnem kontaktu vname in tako dobimo snop svetlobe. Ta svetloba je dovolj močna, da osvetljuje cesto v skoraj vseh različnih pogojih in je primarna izbira za vozila na današnjem trgu.

Članki iz iste kategorije: