Mednarodni sejem plovil v Düsseldorfu

Vsako leto se v začetku novega leta predstavijo nova plovila na različnih sejmih. Čas je izbran saj v tem času napovedo novosti za tekoče leto in zbirajo naročila za izdelavo plovil, ki so nekatera gotova že do poletja.

V času med 26. in 29. januarjem se je na gospodarskem razstavišču odvil letos že osmo leto zapored sejem Salon Plovil, ki je del s…

Vsako leto se v začetku novega leta predstavijo nova plovila na različnih sejmih. Čas je izbran saj v tem času napovedo novosti za tekoče leto in zbirajo naročila za izdelavo plovil, ki so nekatera gotova že do poletja.

V času med 26. in 29. januarjem se je na gospodarskem razstavišču odvil letos že osmo leto zapored sejem Salon Plovil, ki je del sejma Alpe-Adria. Med manjšimi plovili in različno opremo je tokrat izstopala jadrnica Elan 210, ki na svoji kratki dolžini ponuja vse kar imajo velike jadrnice. Jadrnica Elan 210 je bila nominirana tudi za plovilo leta, vendar ji je ta laskavi naziv v kategoriji Family Cruiser speljala večja jadrnica Beneteau Oceanis 45.

V istem času (21.1.-29.1.) pa se je odvil večji sejem v Nemčiji 43th International Boat Show Düsseldorf.Mednarodni sejem plovil v Düsseldorfu Sejem v Düsseldorfu je eden izmed večjih in med bolj pomembnejšimi sejmi za plovila. Na sejmu podeljujejo vsako leto tudi priznanja za “Yacht of the Year”, ki naj bi bili kot neki oskarji za plovila. Letos na žalost slovensko podjetje Elan ni prejelo laskavega naziva, imeli pa smo nominiranko – jadrnico Elan 210, omenjeno zgoraj.
Kot zanimivost je v kategoriji Performance cruiser dobila nagrado Yacht of the year jadrnica Pogo 12,50, ki po obliki spominja na Elan 350 (široka jadrnica z malim ugrezom). V oči pade tudi jadrnica, ki je zmagala v kategoriji Luxury Cruiser- Oyster 625 (na sliki). Oyster 625 je dolga skoraj 20 metrov in nudi desetim gostom prostor in luksuz. Omembe vredno je tudi ime desginerja – Rob Humprey, ki drugače oblikuje jadrnice Elan marine.

Sejem v Düsseldorfu je atraktivnejši od slovenskega že zaradi večjega števila razstavljalcev in prostora (17 hal) na katera pripeljejo tudi večja plovila, ki jih v Sloveniji skoraj ne vidimo.

Preberi več … http://www.najem-jadrnice.com/novice/mednarodni-sejem-plovil-v-dusseldorfu

Članki iz iste kategorije: