Najcenejši proteini

Iščete kakovostne proteine in vas zanima, kje bi jih dobili najceneje? Niste edini s to težavo. Ponudbe proteinov je veliko, a najcenejši proteini so nekaj, kar ni vedno lahko najti, zato marsikdo zanje odšteje znatne vsote, sploh če jih poje veliko. Tisti, ki se resno ukvarjajo s kakšnim športom, jih navadno zaužijejo precej, saj so proteini gradnik športne prehrane, zato je takšnim ljudem še bolj pomembno, da najdejo proteine po ugodni ceni.najcenejsi-proteini

Katere beljakovine izbrati?

Proteini oziroma beljakovine so na voljo v različnih oblikah. Marsikdo jih kupuje v obliki praškov oziroma v prahu. Ti vsebujejo različne mešanice beljakovin, ki jih zmešate z določeno količino vode in nato spijete.

Druga možnost so napitki iz beljakovin, ki jih kupite že vnaprej pripravljene in jih enostavno samo spijete. Tako kot proteini v prahu so tudi takšni napitki na voljo v različnih zanimivih okusih, ki vas bodo navdušili.

Pri takšnih mešanicah v obliki napitka ali prahu je zelo pomembno pogledati njihovo sestavo. Treba je preveriti, kakšne beljakovine napitek ali prašek vsebuje in iz česa so narejene – najpogosteje gre za sirotkine beljakovine, prav tako pa lahko vsebujejo tudi aminokisline in še nekatere druge snovi.

Poleg tega postajajo vedno bolj priljubljene tudi sojine beljakovine, ki so rastlinskega izvora in tako primerne tudi za vegetarijance in vegane. Seveda pa beljakovine lahko zaužijete tudi v obliki že vnaprej pripravljenih jedi oziroma živil, kot so na primer posebni beljakovinski pudingi ali testenine z veliko vsebnostjo beljakovin. Seveda pa beljakovine lahko uživate tudi v obliki skute, jajc in drugih živil, ki jih naravno vsebujejo.

Nekaj dobrega po napornem treningu

https://www.youtube.com/watch?v=BB9lxhWRJpU
Po treningu se prileže pojesti nekaj dobrega, če pa je to dobro še za naše telo, pa je še toliko bolje. Različni proteinski praški in šejki so odlična rešitev za prigrizek po treningu, saj bodo poskrbeli za naše mišice, hkrati pa tudi za to, da se bomo po treningu nagradili z nečim dobrim.

Poleg beljakovin v prahu ali šejku lahko izbirate tudi posebne čokoladice, ki vsebujejo tudi beljakovine, predvsem pa so zelo okusne in si jih lahko kadarkoli privoščite kot odličen prigrizek. Proizvajalci beljakovin se trudijo, da so vsi proteini čim boljšega okusa, izbira okusov pa je tako zelo pestra, da lahko skoraj vsak dan preizkusite kaj novega in da se jih ne boste prav nikoli naveličali.

Članki iz iste kategorije: