Otroška korekcijska očala

Otroška korekcijska očalaNi ga starša na tem svetu, ki rad sliši novico, da njegov otrok potrebuje očala. Prav tako verjetno ni otroka na tem svetu, ki bi očala rad nosil. Zato je izbira očal za otroke še posebej pomembna, nikakor pa to ne smemo narediti kar mimogrede. Če se otrok z očali ne bo dobro počutil, jih preprosto ne bo želel nositi, kar nam lahko povzroči nemalo…

Otroška korekcijska očalaNi ga starša na tem svetu, ki rad sliši novico, da njegov otrok potrebuje očala. Prav tako verjetno ni otroka na tem svetu, ki bi očala rad nosil. Zato je izbira očal za otroke še posebej pomembna, nikakor pa to ne smemo narediti kar mimogrede. Če se otrok z očali ne bo dobro počutil, jih preprosto ne bo želel nositi, kar nam lahko povzroči nemalo preglavic in skrbi.

Za otroke je potrebno biti pri izbiri očal zelo previden, saj z njimi ne ravnajo s takšno previdnostjo kot večina odraslih. Med igro hitro pozabijo na svoj »dodatek« in v kolikor očala ne bodo dovolj trpežna, boste nova očala kupovali skoraj vsak teden. Očala naj se otrokove glave dobro oprimejo, da ga med raznimi aktivnostmi ne bodo motila. Če se le da, naj otrok sam sodeluje pri izbiri očal, tako bo namreč izbrana očala lažje zagovarjal med zbadanjem vrstnikov, hkrati pa jih bo nosil kot modni dodatek.

Poleg pazljivosti pri izbiri okvirjev pa je treba previdno izbrati tudi korekcijska stekla. Ta naj bodo odporna na udarce in praske, saj takšne deformacije leč hitro privedejo do poslabšanja vida vašega otroka. Za otroke torej leče iz stekla niso najbolj primerna izbira, bolje je izbrati plastične ali polikarbonatne leče. Izberite tudi leče, ki se bodo lahko in hitro čistile, kar dosežete z antistatičnim in hidrofobnim slojem, ki lečam daje gladkost.

Nosnik očal naj se nosu dobro oprime, saj otroci še nimajo tako razvitega nosu kot odrasli in jim očala pogosto lezejo navzdol. Ker pa jih ne popravijo vedno lahko to privede do tega, da namesto skozi očala gledajo preko njih.

Ročaji očal naj bodo za ušesi zakrivljeni navzdol, hkrati pa naj bodo še gibljivi navzven, kar zmanjša lomljivost očal.

Vendar se mora otrok zavedati zakaj je sploh pomembno, da redno nosi očala in o tem se boste morali z njim temeljito pogovoriti še pred samim nakupom, saj boste le tako zagotovili, da bo kljub vsem zgoraj izpolnjenim pogojem otrok očala dejansko nosil.

Preberi več … http://perun.kwa.si/kar-tako/otroska-korekcijska-ocala/

Članki iz iste kategorije: