Različni nosilci so nepogrešljivi dodatki za avtomobile

Moderno snovani avtomobilski strešni nosilci so oblikovani tako, da se lahko povsem prilegajo na strehi vozila. Strešni nosilec pravzaprav predstavlja neko osnovo, ki jo potrebujemo, če bi na primer na strehi avta želeli prevažati kovček ali kaj podobnega. V resnici lahko na strehi vozila s pomočjo takšnega dodatka prevažamo kar koli, tudi smuči, kolo, kajak. Za prevažanje koles je navadno potrebno poleg osnove dokupiti še nosilec za kolo. Za prevoz kajaka ali surfa pa seveda potrebujemo nosilce za pripomočke za vodne športe.

Od izbire nosilcev je odvisno kolikor parov smuči lahko prevažate na strehi vozila.

Izbira primernega strešnega nosilca za avto

Zavedati se je potrebno, da ima prav vsako vozilo nekoliko drugače oblikovano streho. Pri tem mislimo tudi na širino, ukrivljenost. Posledično za vsak avtomobil obstaja drugačna kombinacija osnovnih, sestavnih delov za strešni nosilec.

Kdaj pridejo prav avtomobilski nosilci za smuči

Dejstvo je, da so nosilci za smuči dobra izbira za prav vsak avtomobil oziroma vozilo. Tovrstna avto oprema namreč lahko reši precej veliko težav, s katerimi bi se spopadali pri nameščanju določene opreme v vozilo. Ko na streho vozila primerno namestimo nosilce za smuči, bo v prtljažniku še vedno dovolj prostora za nekatero opremo. Prav tako bo dovolj prostora za vse sopotnike.

In koliko smuči lahko prevažate s pomočjo omenjenega izdelka? To je predvsem odvisno od tega, kakšne nosilce ste kupili. Nekateri namreč omogočajo prevoz štirih parov smuči ali pa na primer prevoz dveh snežnih desk. Spet drugi avto nosilci za smuči pa omogočajo celo prevoz šest parov smučk ter prevoz štirih snežnih desk.

Članki iz iste kategorije: