Uporaba materialov za nadstreške

Uporaba materialov za nadstreškeVsak dober arhitekt danes ve, da je nadstrešek izjemno pomemben del zunanje podobe hiše oziroma objekta. Zakaj? Nadstreški nam omogočajo zaščito pred vsemi vremenskimi vplivi. Ne le, da nudij zaščito osebam, marveč tudi samim vhodnih vratom. Nadstreški so prilagojeni dimenzijam vaših vhodnih vrat in tudi vremenskim pogojem. Na Primorskem, kjer veli…

Uporaba materialov za nadstreškeVsak dober arhitekt danes ve, da je nadstrešek izjemno pomemben del zunanje podobe hiše oziroma objekta. Zakaj? Nadstreški nam omogočajo zaščito pred vsemi vremenskimi vplivi. Ne le, da nudij zaščito osebam, marveč tudi samim vhodnih vratom. Nadstreški so prilagojeni dimenzijam vaših vhodnih vrat in tudi vremenskim pogojem. Na Primorskem, kjer velikokrat piha močan veter, imajo nadstreški tudi ogrado, zato se imenujejo vetrolovi.

Ravno zaradi zaščite vhodnih vrat in oseb, ki jih nadstreški ščitijo, pa morajo biti narejeni iz trpežnih materialov. Poleg vsega morajo biti odporni proti soncu, mehanskimi udarci in seveda UV zaščiteni. Na voljo imate različne vrste kritine. Lahko izbirate tako med prosojnimi kritinami, kot tudi temnimi kritinami. Najbolj pa so razširjene kritine, ki so prosojne, saj prepuščajo svetlobo. Takšna kritina je navadno narejena iz stekla, akrilnega stekla ali polikarbonata.

Zakaj je dobro, da izberemo nadstrešek, ki je narejen iz slednjega materiala? Polikarbonatni nadstrešek je namreč izjemno obstojen na vetru, dežju, snegu in celo toči. Nanjo lahko pade tudi vel kot 10 centimetrov snega in se ne bo poškodovala. Sicer pa obstajajo številne prednosti, kot so enostavno čiščenje, dobra ognjevarnost, veliko barvnih odtenkov, nizka cena, enostavna montaža, dobra propustnost svetlobe, odlična toplotna izolacija in še bi lahko naštevali.

Seveda pa sama kritina ne more stati brez odličnega okvirja. Na volj so v različnih materialih, med katerimi je najbolj razširjeno jeklo. Ponuja dolgo življenjsko dobo in veliko trpežnost. Strokovnjaki za nadstreške vam bodo pogostokrat svetovali, da si izberite polikarbonatno kritino in kovinsko ogrodje. Takšna kombinacija namreč vzdrži dolga leta in je odporna na vse situacije.

Na trgu obstaja veliko različnih vrst nadstreškov, zato se moramo za eno vrsto odločiti. Pri tem bodite premišljeni in pomislite na prihodnost. To pomeni, da morajo biti nadstreški kar se da sestavljeni iz kvalitetnih in vzdržljivih materialov. Le na takšen način boste vi in vaša vhodna vrata maksimalno zaščitena pred krutimi vremenskimi pogoji. Vedno dajte prednosti dolgoobstojnosti in kvaliteti!

Preberi več … http://perun.kwa.si/kar-tako/uporaba-materialov-za-nadstreske/

Članki iz iste kategorije: