Otroške vzmetnice

Otroške vzmetniceDober spanec je enako pomemben kot primerna prehrana in gibanje! Poskrbite za vašega otroka in mu izberite samo najboljše otroške vzmetnice!

Ko telesu primanjkuje spanca, se to odraža tudi na zdravju. Podobno kot nepravilna prehrana, tudi pomanjkanje spanca vpliva na čustveno, duševno in fizično zdravje. Dober spanec pa ne pomeni samo dolge ure spa…

Otroške vzmetniceDober spanec je enako pomemben kot primerna prehrana in gibanje! Poskrbite za vašega otroka in mu izberite samo najboljše otroške vzmetnice!

Ko telesu primanjkuje spanca, se to odraža tudi na zdravju. Podobno kot nepravilna prehrana, tudi pomanjkanje spanca vpliva na čustveno, duševno in fizično zdravje. Dober spanec pa ne pomeni samo dolge ure spanja ampak je v veliki meri odvisen tudi od udobnega ležišča – vzmetnice. Tako kot vi pa tudi vaš otrok potrebuje ugoden in dolg spanec, zato naj ne bo nakup otroške vzmetnice vaša zadnja skrb!

V sodobnem času je preko medijev mogoče zaslediti različne reklame o kvalitetnih ležiščih. Vsako naj bi imelo nekaj zaradi česar naj bi bilo najboljše, a žal je tako, da pri mnogih proizvodih ni vse tako kot reklamirajo. Da bi se izognili nakupu nekakovostne otroške vzmetnice, vam svetujemo, da dobro vse dobro preučite in se pri komu, ki že ima podobno vzmetnico pozanimate o njeni kakovosti iz prve roke. Ali se boste odločili za spominsko peno, za ležišče iz lateksa, za vodno posteljo in podobno, je povsem vaša odločitev – vaše vodilo naj bo kakovost!

Nekaj dejavnikov, katere je dobro upoštevati pri nakupu:

  • Ležišče mora otrokovemu telesu in hrbtenici nuditi pravilno oporo. Material v jedru naj bo točkovno elastičen, saj ta omogoča pravilnejše ležanje in najboljšo oporo.

  • Ležišče naj bo anatomsko in otropedsko, prilagaja naj se obliki in teži telesa.

  • Svetujemo vam tudi, da se odločite za nakup antilergijskega ležišča, saj bo ta vašega otroka ščitil pred pršičami, bakterijami in glivicami.

  • Material v jedru ležišča mora zagotavljati zračno aktivno spalno klimo z uravnavanjem vlage in toplote. Po domače povedano, naj omogoča kroženje zraka.

  • Priporočljivo je, da ima ležišče zaščito pred nabiranjem prahu.

  • Ko kupujete ležišče bodite pozorni na garancijo – kupite tistega, za katerega vam prodajalec nudi večletno garancijo, saj ga lahko v primeru morebitnih težav zamenjate.

To so samo nekateri nasveti oziroma vodila za pameten nakup vzmetnice. Za kaj se boste odločili, pa je povsem vaša stvar. Privoščite otroku miren spanec in se še danes podajte v lov za najbolj kakovostne otroške vzmetnice!

Preberi več … http://perun.kwa.si/kar-tako/otroske-vzmetnice/

Članki iz iste kategorije: