Vetrobranska stekla vašega motorja

Vetrobransko steklo našega vozila, je steklo, ki ga imamo na motorju spredaj in ima najbolj pomembno vlogo. Pomembno je da imamo vetrobransko steklo vedno očiščeno, ker zaradi nepreglednosti lahko povzroči nešteto poškodb in nesreč, katerih si nihče ne želi. Tudi policisti na cesta redno pregledujejo kako čisto je naše vozilo. Če opazijo, da imamo na katerem koli vozilu sneg ali umazanijo, skozi katero se ne vidi, potem lahko dobimo kazen, ki nas bo opozorila, da naslednjič predno sedemo v svoje vozilo, le tega dobro pregledamo. Narejeno je iz lepljenega varnostnega stekla in iz tipično obdelanega materiala, ki je narejen iz dveh ukrivljenih steklenih plošč. vetrobransko-stekloVetrobransko steklo na vozilu varuje voznike in potnike pred slabimi vremenskimi razmerami, insekti, kamenji in prahu, ki lahko med vožnjo povzročijo veliko nezgodo. Velikokrat se lahko zgodi, da večji delci, ko so kamenje in podobno poškodujejo steklo in je to potrebno čimprej popraviti, kajti ena razpoka lahko vodi v še večjo, če bi vožnjo nadaljevali.
Menjava vetrobranskega stekla

Če pride do kakršne koli poškodbe vašega vetrobranskega se hitro obrnite na strokovnjake, ki bodo vašo težavo odpravili. Vsak tresljaj vozila po cesti lahko vodi, da vaša mala poškodba vodi v veliko večjo poškodbo, ki pa si je nihče ne želi. Menjava vetrobranskega stekla (yogi.si) je zelo zahtevna in natančna, zato moramo paziti komu zaupamo svoje vozilo. Nekateri servisi, ki menjajo stekle vašega vozila vam ob menjavi nudijo tudi neomejeno garancijo na vetrobransko steklo. Velikokrat ni potrebno, da je vaše vetrobransko steklo poškodovano, ampak je lahko tudi zarjavelo in tudi v tem primeru je nujno, da ga peljete pooblaščenim osebam, da vam ga zamenjajo. Vsekakor je pomembno, da se zavedate posledic, ki lahko nastanejo, če je vaše vetrobransko steklo poškodovano ali pa le polno umazanije in nepregledno. Vsaka takšna napaka, ki jo boste spregledali in ne boste ukrepali lahko vodi do hudih posledic in obžalovanj. Predno sedete v svoje vozilo ga dobro preglejte, če je na njem vse pregledno za varno vožnjo vas in drugih udeležencev v prometu.vetrobransko-steklo-zatemnjeno

Rosenje vetrobranskega stekla je lahko zelo nadležno

Vsi vozniki imate zagotovo vsak mrzel letni čas vedno ene in iste težave, ko se odpravljate na pot z svojim konjičkom. Vsi dobro vemo kako nadležno je rosenje vetrobranskega stekla in si vedno želimo, da ne bi rabili čakati, da se le ta neha rositi in končno lahko greste napot. Največjo vlogo pri rosenju vetrobranskega stekla ima vaše ogrevanje v vozilu. Če le tega pravilno nastavimo glede na zunanje razmere potem bo rosenje hitro izginilo. Pomembno je, da je to gretje prižgano celotno pot, ki jo boste prevozili, še posebej če je zunaj zelo mrzlo. Takoj, ko boste gretje ugasili, se bo vaše steklo ponovno zarosilo in boste postopek spet lahko ponovili, ki pa vam bo vzel čas. Nikoli ne vozite motorja, če so šipe zarosene. Počakajte, da se popolnoma od rosijo in šele nato peljite dalje.

Članki iz iste kategorije: