Vreme Ljubljana

Vreme Ljubljana
Vreme v Ljubljani je glavno področje zanimanja, ko po vremenu poizvedujemo Slovenci. V naši prestolnici namreč prebiva slaba petina prebivalcev države, mnogo pa je tudi naključnih obiskovalcev, ki jih seveda zanima, kakšno vreme Ljubljana nudi v prihodnjih dneh. Na srečo je vremenskih napovedi za ta del države dovolj, pa tudi zanesljivost je n…

Vreme Ljubljana
Vreme v Ljubljani je glavno področje zanimanja, ko po vremenu poizvedujemo Slovenci. V naši prestolnici namreč prebiva slaba petina prebivalcev države, mnogo pa je tudi naključnih obiskovalcev, ki jih seveda zanima, kakšno vreme Ljubljana nudi v prihodnjih dneh. Na srečo je vremenskih napovedi za ta del države dovolj, pa tudi zanesljivost je nekoliko večja kot v bolj odročnih krajih, kjer meritve niso tako natančne in obsežne.
Vsakdanjik v Ljubljani je močno odvisen od vremena, kar opazi tudi naključen obiskovalec, ki se po ljubljanskih ulicah sprehaja enkrat v sončnem in drugič v deževnem vremenu. Bolj pa ta razlika vpliva na domačine, saj se obiskovalci, ki so omejeni s časom, ne pustijo motiti niti dežju. Poleg tega Ljubljana nudi kar nekaj zanimivosti, ki si jih lahko radoveden turist ogleda v deževnih dneh – različni muzeji, galerije in podobne interesne točke so v stavbah in tako dobro zaščitene pred dežjem. Res pa je, da je sončno vreme v Ljubljani bolj priljubljeno, saj omogoča veliko več aktivnosti – med bolj priljubljenimi je vzpon na ljubljanski grad, s katerega je razgled v sončnih dneh zelo lep. V lepih dneh toplejšega dela leta oživijo tudi mestni parki, v katerih se zbirajo mladi in starejši, še bolj živahno pa je na mestnih ulicah v središču Ljubljane ob poletnih večerih.

Takrat se po sončnem zahodu ravno dovolj ohladi, da je sprehajanje po najrazličnejših kotičkih mesta še posebej prijetno. Poletja so v Ljubljani navadno vroča in suha, vseeno pa lahko preseneti kakšna ploha – zato še pred načrtovanjem kakršnih koli aktivnosti preverimo, kakšno bo vreme v Ljubljani.

Preberi več … http://perun.kwa.si/slovenija/vreme-ljubljana/

Članki iz iste kategorije: