Čokoladna vasica in kavarne Tete Fride

Čokoladna vas stoji neposredno v bližini Čokoladne manufakture

Čokoladna vas stoji neposredno v bližini Čokoladne manufakture, kjer podjetje Quadro izdeluje čokoladne in druge izdelke za svoje kavarne s sladicami, katerih lastnik in direktor je Uroš Mlakar. Teta Frida pa je ime za omenjene kavarne.

Uroš Mlakar, Quadro se s Teto Frido tako po gostinstvu podaja še v turistične vode, kar mu že zelo dobro uspeva. S čokoladno vasico tako želijo ustvariti turistični presežek, odzivi gostov pa so že sedaj izjemni.

Vasica zajema 12 montažnih hišk

Čokoladna vas zavzema 12 ličnih montažnih hišk našega proizvajalca. Imena nosijo po treh vrstah kakava ter se ponašajo tudi s teraso z razgledom na krajinski park. Oprema hišk je seveda v znamenju čokolade. Blazine so, na primer, iz zrn kakava, v kopalnici lahko najdete čokoladno milo.

Prikaz čokoladne vasi

Sicer pa vam hiške ponujajo še čokoladno fontano, zunanji bazen, savno na drevesu, vinsko klet, odprto ognjišče ob reki ter splav.

Čokolada iz trajnostne pridelave

Čokolada iz trajnostne pridelave v kavarnah Tete Fride
Kavarna Teta Frida

Čokolada, ki jo uporabljajo, je iz trajnostne uporabe, pravi Uroš Mlakar. Teta Frida kavarne so tako pridobile še hiške, v katerih lahko ostanete dlje časa.

Članki iz iste kategorije: