Hitra izdelava spletnih trgovin

Včasih se zdi svet postavljen na glavo. Medtem, ko je sodobna tehnologija omogočila, da vse poteka izjemno hitro in da lahko komuniciramo s hitrostjo, o kakršni smo lahko doslej zgolj sanjali, nas skušajo nekateri še vedno prepričati, kako so nekatere stvari zapletene, težke in počasne. Sam na to nikakor ne pristajam – je pa res, da kljub temu zahtevam kakovost.izdelava-spletnih-trgovinTako je bilo tudi v primeru izdelave moje spletne prodajalne. Kar nekaj ponudnikov me je skušalo prepričati, da je izdelava spletnih trgovin izjemno težka in dolgotrajna, eden izmed njih mi je celo dejal, da izdelava spletnih trgovin ni mogoča prej kot v treh mesecih. No, morda res ne, če ima pred menoj še druge stranke, ljudi pa nima dovolj – a to seveda ne more biti moja težava. Tako sem nazadnje našel podjetje, kjer so mi dejali, da je maksimalen čas izdelave šest tednov, marsikdaj pa se strani izdelajo tudi v dveh. Odvisno od tega, koliko bom tudi sam sodeloval oziroma se trudil, da bo vse skupaj čim prej pripravljeno.

Zakaj je izdelava spletnih trgovin resnično potekala hitro?

spletna-trgovina

Nazadnje sem se odločil za izdelavo dveh ločenih spletnih trgovin, saj bom na njiju prodajal ne le različni blagovni znamki, temveč gre tudi za povsem različne proizvode znotraj njih. Preden se je izdelava spletnih trgovin začela, sem po naročilu izvajalca kar sam registriral spletne domene in poskrbel za prav vse materiale. Z lastniki blagovnih znamk sem se dogovoril, dami pošljejo primerne fotografije, sam sem jih pomanjšal na primerno velikost in nekatere tudi obrezal. Znanki, ki se ukvarja s pisanjem besedil, sem poslal vse promocijske materiale, da je lahko oblikovala neka splošna besedila za mojo spletno trgovino – tista, ki so bolj kot ne namenjena imidžu ali predstavljajo skupine izdelkov. Nato pa je za vse izdelke, ki jih bom prodajal, naredila še prodajni opis, ki mora biti poleg izdelka – pri tem je bilo možno opis kar prevesti s strani proizvajalca.
Ko se je izdelava spletnih trgovin začela, sem torej mislil, da bo trajalo malo manj kot šest tednov. In v kolikšnem času smo končali? V treh tednih! Ker je bilo vse pripravljeno in so se fantje lahko posvetili zgolj prilagajanju programa spletne trgovine. Sam sem se trudil, da sem stvari hitro potrjeval, tako da je bil dizajn zaključen v nekaj dneh. In celotna izdelava spletnih trgovin bi bila lahko še hitrejša, če ne bi nazadnje veliko časa zapravil za to, da sem se priučil uporabe vmesnika, s katerim lahko nalagam stvari, in da sem dejansko na spletno trgovino naložil vsak posamezni izdelek v različnih barvah, z nekaj predstavitvenimi fotografijami, z informacijami o velikosti, z opisom …
Je hitra izdelava spletnih trgovin torej mogoča? Ja, vse se da, če se hoče.

https://www.youtube.com/watch?v=-_YZeT7u-zc

Članki iz iste kategorije: