Magento in OpenCart najbolj razširjena CMSja za spletne trgovine

Klik na izdelek, klik na ikono košarice, in že je nakup opravljen. Vam zveni znano?
Seveda, vse več nas je takšnih, ki nam nakupovanje v resničnem življenju ni niti malo všeč, saj tekanje po trgovinah in vožnja od ene do druge prodajalne pogosto nista prav nič zanimiva, poleg tega pa marsikatere stvari, ki jo želimo, niti ne moremo kupiti v Sloveniji.spletna-trgovina Zato so postali nakupi, ki jih opravimo v virtualnem okolji nekaj povsem običajnega, spletne trgovine pa na mnogih področjih predstavljajo odlično konkurenco spletnim prodajalnam. Trg je s tem večji, kar nam vsem omogoča večjo izbiro, ta pa je lahko zgolj dobra, saj nenazadnje omogoča tako primerjavo izdelkov in storitev kot tudi primerjavo cen.

Kako pa spletne trgovine sploh delujejo?

pri večini se v ozadju, za lepo grafiko, besedili in fotografijami skrivata Magento in OpenCart, najbolj razširjena CMSja za spletne trgovine. Gre za sistema za upravljanje vsebin (CMS ali Content Manager System), ki upravljalcu spletne trgovine omogočata objavljanje, urejanje, spreminjanje, organiziranje in brisanje vseh vsebin na spletni strani oziroma v spletni trgovini. In zakaj sta ravno Magento in OpenCart najbolj razširjena CMSja za spletne trgovine? Pravzaprav zato, ker uporabniku oziroma upravljavcu spletne trgovine omogočata največ možnosti.
Magento je znan po tem, da gre za odprto kodni sistem, v katerem je na voljo izjemno veliko modulov in se sproti pojavljajo vedno nove rešitve, saj je skupnost njegovih uporabnikov precej velika. Zanj je značilna tudi dobra optimizacija, torej lahko dejansko dobro povečamo obisk, prav tako pa ga je možno enostavno povezati s poslovodnimi programi, kar pomeni, da je za nekatere birokratske stvari poskrbljeno povsem avtomatično. Zanj se zelo radi odločajo tisti, ki imajo spletne trgovine z zelo veliko količino izdelkov, saj je število izdelkov praktično neomejeno, pa tudi tisti, ki imajo v lasti več različnih spletnih trgovin, saj Magento omogoča, da vse upravljamo iz ene administrativne točke.
OpenCart je ravno tako zelo kakovosten, saj tako kot Magento omogoča neskončno količino izdelkov, veliko načinov plačila, različne valute, različne jezike …
Kateri sistem je najboljši za vas? Pravzaprav je to odvisno od narave vaše spletne trgovine in znanja osebe, ki bo skrbela za upravljanje vaše spletne prodajalne, prav tako pa tudi od tega, kdo bo poskrbel za izdelavo spletne trgovine. Nekaterim programerjem je namreč ljubši en, drugim drugi sistem, prav tako pa imajo preference tudi administratorji – nekaterim se zdi uporaba Magenta zapletena, drugim povsem enostavna, nekaterim se zdi bolj pregleden OpenCart, drugi ga niso vajeni, ker v njem niso še nikoli delali …

Članki iz iste kategorije: