Z izvirnostjo do super domene

Nemalokrat se zgodi, da nekdo registrira domeno, za razmislek o imenu ter domenski končnici pa si ne vzame dovolj časa. Veliko je tudi primerov, ko oseba ali podjetje opravi registracijo domene, pred tem pa si ne prebere niti enega članka, v katerem so podani nasveti za izbiro domene. Seveda prej ali slej sledi razočaranje v smislu: »Zakaj sem registriral to domeno, če je druga prosta, njeno ime pa je mnogo boljše?!« Do takšnih pomislekov največkrat pride potem, ko lastnik domene pridobi znanje o ustrezni izbiri, a je takrat že nekoliko prepozno, da bi spletno stran kar enostavno prenesel na novo domeno.domeneDa ne bo tudi pri vas prišlo do podobne situacije, vam v današnjem prispevku razkrivamo nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali do registracije domene, za katero vam ne bo nikoli žal, da ste registrirali prav to.
1. Bodite izvirni: Ko izbirate ime domene, razmišljajte »out of the box«. Idejam pustite prosto pot, saj se bo morda sprva povsem neprimerna ideja na koncu izkazala za daleč najboljšo.
2. Mišljenje drugih: Za dodatne ideje prosite tudi svoje najbližje. Naj predloge podajo tudi vaši sorodniki, prijatelji in sodelavci – morda pa bo ravno ideja nekoga izmed njih tista prava, za katero boste trdno prepričani, da je daleč najboljša.
3. Ustrezna končnica: Končnica domene naj bo izbrana v skladu s ciljno publiko, katero boste s spletno stranjo želeli doseči. Za slovensko stran izberite .si, za nemško .de, za italijansko .it, za francosko .fr, za angleško pa bo zagotovo najboljša izbira .com (ali .net).
4. Izstopajte: Ali v življenju včasih radi nekoliko tvegate in s tem izstopate iz povprečja? Mislite, da bi izbrano ime domene lahko odlično kombinirali z eno izmed novejših domenskih končnic, med katere sodijo .pro, .guru., .ninja, .xyz, .top in tako dalje? Bodite drzni in ne oklevajte.
5. Za lastnike podjetij: Če imate svoje podjetje, bi zagotovo radi gradili na njegovi prepoznavnosti. Ali pa na prepoznavnosti blagovne znamke, na katero ste zelo ponosni. Registrirajte ime domene, ki je enako imenu vašega podjetja oz. blagovne znamke. Tako boste za promocijo naredili največ, uporabniki spleta pa bodo na ta način tudi najhitreje našli vašo spletno stran.
6. Brez šumnikov in številk: Je izbrano ime domene zasedeno, zdaj pa razmišljate, da bi registrirali domeno s šumniki? Morda na koncu dodali številko? Nikar! Takšna domena niti približno ne izgleda profesionalno, spletnim uporabnikom pa ne vzbuja veliko zaupanja. Poleg tega boste z registracijo domene s šumniki verjetno imeli tudi težave s pošiljanjem in prejemanjem elektronske pošte.
7. Manj je več: Izogibajte se dolgim imenom domene, če se le da, pa tudi vezajem med posameznimi besedami, ki so sestavni deli domene. Vedite, da si vas bodo obiskovalci mnogo lažje in hitreje zapomnili, če boste imeli kratko ime domene, seveda pa tudi izvirno. In koliko znakov ima kratka domena? Uporabite logiko in razmislite, kaj se vam še vedno zdi sprejemljivo. Najverjetneje bo to največ okoli 10 znakov.

https://www.youtube.com/watch?v=rlzXXqqBQco

Članki iz iste kategorije: