Kamnoseštvo

Izdelava izdelkov  iz kamna je starodavna dejavnost. To pa ne pomeni, da je izumrla. Pravzaprav je zelo živa! Oglejmo si, kaj kamnoseštvo sploh je.

Kamen je naraven material. Zato je brez dvoma zelo privlačen za vse, ki smo bolj naravnani k naravnemu. Osebno mislim, da sta kamen in les, ter ilovica, slama in tovrstni materiali brez dvoma najboljši g…

Izdelava izdelkov  iz kamna je starodavna dejavnost. To pa ne pomeni, da je izumrla. Pravzaprav je zelo živa! Oglejmo si, kaj kamnoseštvo sploh je.

Kamen je naraven material. Zato je brez dvoma zelo privlačen za vse, ki smo bolj naravnani k naravnemu. Osebno mislim, da sta kamen in les, ter ilovica, slama in tovrstni materiali brez dvoma najboljši gradniki ko pride opremljanja domov. Če pogledate okoli, vidite, da si tega ne more privoščiti kar vsak.

Kamnoseštvo je sicer široka dejavnost in ne izdelujejo samo kamnitih izdelov za dom ter okolico, temveč tudi za večje objekte. Pokopališče na primer je polno izdelkov kamnosekov.

Poznamo celo vrsto naravnih kamnov, celega seznama niti ne bomo vključevali. Vendar pa ima vsak od tipov, vrst kamna svoje značilnosti, vzorce in barve. Primernost kamna za različne dele doma je različna, glede na to kako obrabo pričakujemo, kot tudi ceno, hrapavost in ustrezni izgled površine.

Kamnoseštvo (http://www.vmkunovar.si/kamnosestvo) vam omogoča široko izbiro različnih kamnin, ki jih lahko uporabite v vašem domu, da si zagotovite izgled, ki vam je všeč. Brez dvoma pa morate premisliti ne samo o sami skladnosti kamna z vašo opremo, temveč tudi o namenu. Obstajajo kamni, ki so idealni za notranjo uporabo v domu iz katerih se izdelujejo ploščice, kuhinjske in druge površine.

Po drugi strani pa so nekateri kamni bolj uporabni za zunanjo uporabo, na primer za tlakovanje, posip ali izdelavo dekorativnih predmetov zunaj.

 

Vsekakor je kamnoseštvo umetnost in skorajda znanost, zato se pri izbiri pravega kamna za vas obrnite na nekoga, ki se s tem profesionalno ukvarja.

Preberi več … http://www.spletarna.si/dom/kamnosestvo/

Članki iz iste kategorije: