Kuhinjski elementi

Kaj sestavlja kuhinjo? Njena duša je seveda oseba, ki jo v danem trenutku uporablja, tu sploh ni dvoma. Vendar daje posebnost kuhinji navadno tudi njena postavitev, izbira kuhinjskih elementov ter bele tehnike.

Kuhinjski elementi se med seboj razlikujejo v grobem predvsem glede na prostor postavitve: ali so spodnji elementi, ali pa so zgornji,…

Kaj sestavlja kuhinjo? Njena duša je seveda oseba, ki jo v danem trenutku uporablja, tu sploh ni dvoma. Vendar daje posebnost kuhinji navadno tudi njena postavitev, izbira kuhinjskih elementov ter bele tehnike.

Kuhinjski elementi se med seboj razlikujejo v grobem predvsem glede na prostor postavitve: ali so spodnji elementi, ali pa so zgornji, viseči elementi. Prav tako so nam na voljo tudi visoke omare za npr. vgradnjo hladilnikov ali pa za vgradnjo pečice na višino delovne površine.

Elementi se razlikujejo tudi glede na samo vsebino, ali so torej narejeni kot predali ali pa vsebujejo odlagalne oz. shranjevalne police. Včasih je veljalo, da so koti v kuhinji »mrtve« površine, torej da niso izkoriščeni drugače kot za kakšno jeklenko plina. To že nekaj časa ni več res, saj so proizvajalci kuhinj izdelali veliko različnih vrst kotnih kuhinjskih elementov, med katerimi bomo skoraj zagotovo našli takšnega, ki bo nam in našim željam najbolj ustrezal. Posebej lahko naročimo tudi kuhinjski element v različni velikosti, ki je namenjen shranjevanju steklenic.

Kotni kuhinjski elementi lahko tako vsebujejo izvlečne elemente, kot so police pritrjene na vratca kuhinjske omare ali pa izvlečne police v obliki ledvičke. Na voljo so tudi vrtljivi elementi za kot v kuhinji, ki se preprosto vrtijo okoli svoje osi in s tem omogočajo preprost dostop do želenih kuhinjskih pripomočkov. To pa še ni vse. Na voljo so nam tudi kotni predali z različno možno višino, ki nam omogočajo popolno organizacijo shranjevanja.

Pri sami izbiri kuhinjskih elementov je dobro v naprej vedeti tudi, ali bo v naši kuhinji v uporabi steklokeramična ali indukcijska kuhalna plošča. Tudi od tega je namreč odvisna izbira spodnjih elementov, saj pri steklokeramični kuhalni plošči predal neposredno pod ploščo navadni ni izkoriščen. Seveda je treba biti pozoren na način uporabe tudi tam, kjer imamo vgrajeno indukcijsko kuhalno ploščo, saj v predal neposredno pod njo ni dobro odlagati vnetljivih stvari.

O sami izbiri in postavitvi kuhinjskih elementov pa nam bodo znali najbolj ustrezno svetovati v večini salonov kuhinj.

Preberi več … http://www.sodobnakuhinja.com/kuhinje/kuhinjski-elementi

Članki iz iste kategorije: