Novo stanovanje- prenavljanje kopalnice

Če ste se v kratkim odločili za preselitev, boste verjetno večji del sredstev za prenovo namenili kopalnici in kuhinji. V tem članku vam bom podal par nasvetov za zmanjšanje nevšečnosti.

Odstranite kar ne deluje

Kopalnica potrebuje le par elementov, kot so školjka, kad in umivalnik. Ostalo je le luksuz, ali nasprotno, navlaka. Mnogokrat lahko lepo…

Če ste se v kratkim odločili za preselitev, boste verjetno večji del sredstev za prenovo namenili kopalnici in kuhinji. V tem članku vam bom podal par nasvetov za zmanjšanje nevšečnosti.

Odstranite kar ne deluje

Kopalnica potrebuje le par elementov, kot so školjka, kad in umivalnik. Ostalo je le luksuz, ali nasprotno, navlaka. Mnogokrat lahko lepo kopalnico ustvarimo že z izbiro ustreznih ploščic, ogledalom in prej omenjenimi elementi. Bolj ali manj, jih ne bo težko montirati tudi sami, druga zgodba pa je, če boste menjavali tudi cevi (to je priporočljivo v starih stanovanjih!).

Dodajte nujno

Samo delovanje kopalnice boste omogočili z učinkovitim sistemom prezračevanja. Vlaga je velik sovražnik dihal in tudi zgradb na splošno. V kontekstu vlage bi morda prišel v poštev tudi kovinski strop in ploščice do stropa s čimer preprečimo dostop vlage do sten.

Ne komplicirajte

Ljudje imamo velike oči. Ampak je res potrebno, da kupimo najmodernejšo navlako? Nikakor ne! Bolje je, da kupite par kvalitetnih elementov in kopalnico opremite v minimalističnem slogu. Izgledala bo moderno, bo funkcionalna in tudi cena, ki jo zahteva prenova kopalnice bo sprejemljiva. Raje denar porabite za opremljanje drugega prostora.

Nujni elementi kopalnice

Kopalnica ima le nekaj elementov, ki so nujni:

  1. Kad ali tuš kabina
  2. Umivalnik
  3. WC školjka
  4. Morda pralni stroj, če imate majhno stanovanje
  5. Okno ali ventilacijski sistem za odvajanje vlage in prezračevanje

Ko ste zadovoljili tem kriterijem, se posvetite tudi ploščicam v kopalnici. Izbira pravih bo pomenila tudi drugačen vizualen izgled kopalnice. Poskrbite tudi, da boste imeli nedrseče ploščice na tleh, ali pa podlogo. Primeren oziroma celo nujen je tudi odtok, ki bo odvajal vodo, če pralni stroj ne odvaja več vode pravilno.

Poskrbite tudi za par rezervnih ploščic, v primeru, da jih boste potrebovali. Ni nujno, da bodo še dolgo naprodaj!

Delajte v enem kosu

Opravite prenovo, preden se vselite in v enem kosu. Pri kopalnicah je pogosto to najboljši način, saj omogoča, da so elementi usklajeni in da se vam ne poškodujejo ploščice, ki rade počijo.

Preberi več … http://www.sodobnakuhinja.com/pohistvo/novo-stanovanje-prenavljanje-kopalnice

Članki iz iste kategorije: