Marela- otroški voziček

Marela? Dežnik? Tisti za dež? Kaj podobnosti … načeloma ja. Majhnemu, priročnemu, zložljivemu, lahkemu mestnemu otroškemu vozičku rečemo tudi marela, ker se zloži (vsaj v večini) tako na malo kot mali zložljivi dežnik. Zakaj mestni otroški voziček? Ker ga načeloma uporabljamo, ko smo leteči, ko skočimo po opravkih in se ne zadržujemo predolgo, prav…

Marela? Dežnik? Tisti za dež? Kaj podobnosti … načeloma ja. Majhnemu, priročnemu, zložljivemu, lahkemu mestnemu otroškemu vozičku rečemo tudi marela, ker se zloži (vsaj v večini) tako na malo kot mali zložljivi dežnik. Zakaj mestni otroški voziček? Ker ga načeloma uporabljamo, ko smo leteči, ko skočimo po opravkih in se ne zadržujemo predolgo, prav tako pa imajo mesta v večini urejene pločnike in vozne površine, ki zadoščajo in ugajajo majhnih kolesom, ki so pritrjena na te vozičke.

Marela- otroški voziček

Zakaj izbrati marelo? A ni dovolj klasičen otroški voziček? Ja, je dovolj klasičen otroški voziček, zakaj pa ne. Ta majhnega ali marelo si starši ponavadi omislimo, ko so otroci že nekoliko večji, ko že samostojno sedijo, manj prespijo v otroškem vozičku, vedno več prehodijo, ampak za vsak slučaj pa imamo še zmeraj s seboj otroški voziček, če so nogice kdaj utrujene ali pa jih uporabimo zgolj kot odlagališče za nakupljene stvari, malčka pa še po možnosti nesemo v rokah ali »štuporamo«. Tudi to se kdaj zgodi, čeravno ni dobra praksa. Za ljubi mir vse, a ne? Vsekakor pa je mestni otroški voziček ali marela priročen zato, ker se zloži na malo, s tem pa zavzame tudi manj prostora v avtu oziroma prtljažniku. Pa tudi veliko lažji je in priročnejši za zlaganje, saj so nekateri klasični otroški vozički  za dojenčke zelo zapleteni in moramo biti že pravi mojstri, da ugotovimo, kako se sestavi, in potem še močni, da ga pospravimo v prtljažnik.

Marele so za razliko od velikih vozičkov obrnjene samo v smeri vožnje, nekaterim se ne da niti položiti naslon, otroci lahko samo sedijo, pa tudi otroških stvari/torbe/nahrbtnika nimamo kam odložiti, ker nimajo odlagalne košare. Vsekakor mora vsaka marela imeti varnostni pas, da lahko otroka pripnemo, pa četudi skače ven in noter. Varnost je zmeraj na prvem mestu! Tiste malo dodelane in izboljšane marele se vseeno zložijo na malo, ampak omogočajo nastavljivo ležišče, nekatere imajo dodano tudi zaščitno strehico, ki ščiti otroka pred vpadljivimi žarki, nastavljivo držalo za noge, odstranljivo sprednjo zaščito, nekatere imajo celo majhno nakupovalno košaro. Dobijo se v štirikolesni ali trikolesni različici, treba pa je vedeti, da so kolesa pri teh vozičkih majhna, v večini vrtljiva, ampak povsod pa ne.

Kakor pri vsej otroški opremi, tako lahko tudi pri mestnem vozičku izbiramo med veliko različicami in možnostmi, kar nas omejuje so v večini finance. Vsekakor pa se je treba ozreti na vse prednosti in pomanjkljivosti, ki jih marela ima, da ne bomo kasneje obžalovali in pridobivali sivih las.

Preberi več … http://perun.kwa.si/otroci-2/marela-otroski-vozicek/

Članki iz iste kategorije: