Oprema, ki jo boste potrebovali za ribolov ščuke

Mnogi mislijo, da je ribolov enostaven šport – kupite palico, najlon in rolo, nato še samo dovolilnico in akcija se lahko prične! Ni vse skupaj ravno tako enostavno – vse skupaj je odvisno od tega, kje boste lovili, kako boste lovili in predvsem kaj boste lovili.ribolov

Nekateri ribiči se odločajo na primer za ribolov krapa, tam so potrebne dolge in močne palice, velike ribiške role, na katere se lahko navije veliko najlona, ob vsem tem potrebujejo še kakšen šotor, ležalnik, stol in piskače! A ni povsod tako – če se boste na primer odpravili na ribolov ščuke, bo potrebna popolnoma druga oprema, da jo boste lahko uspešno lovili in na koncu tudi ujeli!
Začnimo pri ribiški palici – le-ta je za ščuko precej manjša, kot na primer za krapa in zraven vsega tudi precej tanjša. Vse to zato, ker je ribolov ščuke precej aktiven način preživljanja časa za vodo in mora zato biti palica čim bolj priročna! Prav tako je tudi z rolo – ta mora biti kvalitetna, majhna in predvsem lahka. Če boste nekaj ur za vodo in boste v njo metali svojo umetno vabo in jo ves čas navijali k sebi, zna takšen ribolov postati dokaj utrujajoč! Tako, prišli smo do vabe, ki je potrebna za tole ribo – voblerji, žlice, silikoni in mnogo drugega – vse to je odločilnega pomena, ko se odpravite na ribolov roparic!

ščuka
Za konec pa so tukaj še nekatere druge zadeve, ki pa so prav tako zelo važno – ena takšnih je ribiška mreža, ali lahko ji rečemo tudi podmetalka. Ta naj bo čim manjša, da jo boste lahko nosili s seboj in ščuko vzeli iz vode, ko bo to potrebno! Nato je tukaj še obleka, ki jo nosite ob vodi – ta naj bo kamuflažna, da vas ribe ne bodo opazile še preden boste sploh vašo vabo vrgli v vodo! Vse to je torej oprema, ki jo boste potrebovali – seveda boste na vsakem ribolovu znova našli kaj, kar vam lahko koristi – na primer kakšne klešče, pa rokavice in ostalo – zobe ščuke vas lahko vedno znova in znova presenetijo!
https://www.youtube.com/watch?v=pSf-y7rYHnM

Članki iz iste kategorije: