Prenosniki

Prenosniki predstavljajo že praktično skoraj nepogrešljivo stvar v življenju posameznika. Če smo bili desetletje nazaj mnenja, da je prenosnik pregrešno draga stvar, je slika danes na trgu popolnoma drugačna. Za zmerno ceno tako dobimo prenosnik, ki lahko popolnoma konkurira našemu namiznemu računalniku, ali pa ga celo prekosa, saj se njihove zmogl…

Prenosniki predstavljajo že praktično skoraj nepogrešljivo stvar v življenju posameznika. Če smo bili desetletje nazaj mnenja, da je prenosnik pregrešno draga stvar, je slika danes na trgu popolnoma drugačna. Za zmerno ceno tako dobimo prenosnik, ki lahko popolnoma konkurira našemu namiznemu računalniku, ali pa ga celo prekosa, saj se njihove zmogljivosti povečujejo iz leta v leto.

Prenosniki imajo pred namiznimi računalniki predvsem eno pomembno prednost, katera je nakazana že v njihovem imenu. Ker imajo vgrajeno baterijo jih lahko namreč prenašamo s seboj. Res pa je, da je trajanje baterije odvisno predvsem od njene kapacitete.

Prenosnike delimo v dve kategoriji, glede na velikost njihovega zaslona, in sicer klasične prenosnike ter netbook-e oz. mini prenosnike. Med seboj se, poleg velikosti zaslona, razlikujejo tudi v njihovi velikosti, funkcionalnosti ter v večini primerov tudi po sami zmogljivosti.

Kar se tiče samih proizvajalcev lahko med vodilnimi sigurno najdemo HP prenosnike, ki imajo dolgo tradicijo v računalništvu nasploh, zato se smatrajo za zelo varno izbiro. Poleg samih prenosnikov HP, podjetje na trgu ponuja tudi tabličnih ter namiznih računalnikov, kot tudi drugih računalniških komponent, kot so tiskalniki ali monitorji.

Kar se tiče samih inovacij, v samo ospredje računalniškega trga, vedno bolj prihajajo tudi prenosniki Toshiba, ki so nedavno na trg poslali tudi nov ultra tanek prenosnik Toshiba Ultrabook, ki je težak zgolj nekaj več kot 1kg in je zato primeren predvsem za tiste, ki svoj prenosnik veliko prenašate s seboj.

Enega izmed najtanjših prenosnikov na svetu lahko najdemo tudi v ponudbi Apple prenosnikov. Tudi ti postajajo enega izmed najbolj iskanih in prodajanih produktov po celem svetu predvsem zaradi prijaznosti do uporabnikov ter možnosti razširitve programov ob relativno nizki ceni. Poleg tega naj bi bili Apple prenosniki tudi bolj varni, saj naj bi že imeli vgrajeno zaščito, ki bo poskrbela, da bodo podatki na vašem prenosniku ostali maksimalno zaščiteni.

Preberi več … http://optimizacija-strani.info/2011/prenosniki/

Članki iz iste kategorije: