LCD TV

Vsi televizijski sprejemniki danes so v veliki večini LCD televizorji. V primerjavi s klasičnimi televizorji, se televizorji LCD razlikujejo predvsem po obliki, saj so slednji veliko lažji in bolj tanki. Prav zaradi te oblike so takoj po prihodu na trg pridobili kar nekaj občudovalcev. Čeprav so bili sprva LCD televizorji izjemno dragi, temu danes…

Vsi televizijski sprejemniki danes so v veliki večini LCD televizorji. V primerjavi s klasičnimi televizorji, se televizorji LCD razlikujejo predvsem po obliki, saj so slednji veliko lažji in bolj tanki. Prav zaradi te oblike so takoj po prihodu na trg pridobili kar nekaj občudovalcev. Čeprav so bili sprva LCD televizorji izjemno dragi, temu danes ni več tako.

Pri LCD TV lahko rečemo, da je tista najbolj prodajana oziroma standardna velikost 32” oziroma 81 centimetrov. Njihova vodilna prednost je zagotovo to, da ne zavzamejo prav veliko prostora. Če pa se osredotočimo na samo sliko, ki jo LCD TV sprejemnik ima, lahko rečemo, da je veliko bolj jasna in svetla, kot pri klasičnih TV sprejemnikih. Tudi kontrast slike je veliko boljši, kot pri klasičnih televizorjih.

Vse bolj popularna je tudi LED tehnologija, ki jo lahko danes opazimo vse bolj pogosto. Običajno imamo problem pri temu, kakšen televizor si bomo sploh kupili, glede na to, da trgovci na veliko oglašujejo LED LCD TV. Dejansko pa je LED LCD TV tudi LCD televizor, ki uporablja LED tehnologijo. Gre za način osvetljevanja, ki omogoča boljšo izostritev črne barve ter bolj ekonomično in učinkovito delovanje samega LCD televizorja.

Dejansko so danes na trgu vsi televizorji tudi LCD televizorji, klasičnih televizorjev skorajda ne prodajajo več. Tudi pri samih cenah LCD TV lahko opazimo, da se iz leta v leto vztrajno nižajo, saj je konkurenca na tem trgu zelo močna. Ko se odločamo za nakup LCD TV je pomembno to, da se odločimo za pravo velikost samega televizorja. Če nam prostor predstavlja različne ovire, je najbolj pametno, da se pred nakupom LCD TV najprej lotimo meritve prostora, kjer bo sam televizor stal. Dobra stran LCD TV je tudi to, da ga lahko enostavno obesimo na steno in s tem pridobimo kar nekaj prostora.

Preberi več … http://optimizacija-strani.info/2011/lcd-tv/

Članki iz iste kategorije: