Spletno oglaševanje – lahko zanj poskrbite tudi sami?

Stare, klasične oblike oglaševanja se pogosto izkažejo za neučinkovite, vsekakor pa je v porastu spletno oglaševanje ter oglaševanje preko elektronske pošte.spletno oglaševanje Sodobni mediji namreč oglaševalcem nudijo najrazličnejše tipe oglaševanja, uporabniki pa na večino oglasov na spletu še niso tako »alergični« kot pri oglaševanju v drugih medijih – razen seveda, kadar so nekatere strani z oglasi prezasičene in ne moreš klikniti niti na eno stvar, ne da bi se ti zraven odprl dolg videoposnetek z oglasom, ki te niti malo ne zanima.
Marsikdo se odloči, da bo za spletno oglaševanje poskrbel kar sam, česar se poslužujejo predvsem manjša podjetja. Res je, da se je pri takšni odločitvi s ponudniki oglasnega prostora težko dogovoriti za ugodnejše cene, vendar pa po drugi strani vseeno plačamo manj kot če bi najeli profesionalnega posrednika, torej agencijo za zakup medijskega prostora. In dokler smo majhni ter naše spletno oglaševanje ni pretirano zahtevno glede ciljnih skupin, je to dejansko enostavno. Odločimo se lahko za Google oglaševanje, kjer se oglasi uporabnikom predvajajo glede na to, kaj so si ogledovali na spletu v preteklosti (kar zabeležijo tako imenovani piškotki,), oglaševanje pa v tem primeru poteka na množici spletnih strani, ne da bi se m orali za medijski prostor dogovarjati z vsako posebej.
Na enak način se lahko odločimo tudi za druge vrste oglaševanja na spletu, na primer za oglase in sponzorirane objave na socialnih omrežij, za zakup visoko uvrščenega prostora v spletnem iskalniku in podobno. Za vse skupaj ni potrebno več kot nekaj klikov in kreditna kartica.
In kako poskrbeti, da vas spletno oglaševanje ne stane preveč? Enostavno – omejite dnevno porabo.
Podjetjem, ki se odločijo za konstantno in dolgotrajnejše spletno oglaševanje, pa se seveda priporoča, da v ta namen najamejo podjetje, ki se s tem ukvarja. Tako si lahko zagotovijo nizke ponudbe in lažje sledenje analitiki . kateri oglas se je bolj obnesel, kateri je dejansko pripeljal do konverzij, na katerih spletnih straneh se oglaševanje najbolj izplača in podobno. Enostavneje se je dogovoriti za oglaševanje na točno določenih spletnih straneh, pri katerih ima ponudnik že zagotovljen količinski oziroma agencijski popust. Še bolje pa je, da se lahko dogovorite tudi za dobro oblikovanje oglasov, ki so lahko tudi gibljivi in celo v obliki filmčkov. Profesionalno podjetje za spletno oglaševanje vam bo pripravilo tudi dobro razporeditev oglasov pri najrazličnejših spletnih založnikih oziroma vaš oglaševalski kolač razdelalo na oglaševanje na specifičnih straneh, v brskalnikih, na socialnih omrežjih, v sistemu Google AdWords, na YouTube in tako naprej. Tako boste še lažje dosegli svojo ciljno skupino – in dobro targetiranje vedno prinaša dobre rezultate, zato se izplača plačati strokovnjake, ki se na delo dejansko spoznajo.

https://www.youtube.com/watch?v=AcMO1RHObp8

Članki iz iste kategorije: