Talna svetila in vgradna svetila

Danes brez svetlobe ne gre. Namreč svetloba oziroma luč nam kaže pot in zaradi nje vidimo kje hodimo da se ne spotaknemo in poškodujemo. Ogromno hiš, stanovanj se zadnje čase opremlja s talnimi svetili. Talna svetila so svetila, ki se jih vgradi v tla in nam nekako osvetljujejo pot pred nami. Delujejo kot neka pristajalna steza, saj se pot dokaj…

Danes brez svetlobe ne gre. Namreč svetloba oziroma luč nam kaže pot in zaradi nje vidimo kje hodimo da se ne spotaknemo in poškodujemo. Ogromno hiš, stanovanj se zadnje čase opremlja s talnimi svetili. Talna svetila so svetila, ki se jih vgradi v tla in nam nekako osvetljujejo pot pred nami. Delujejo kot neka pristajalna steza, saj se pot dokaj dobro vidi in iz nje nemoremo skreniti. Talna svetila se večinoma uporabljajo pri osvetljevanju zunanjih površin, individualnih in pa zunanjih objektov. Na voljo je tudi več vrst svetil s katerimi lahko dosežemo različen učinek. sam izbor tipa svetila je odvisen od namena, ki ga želimo doseči v prostoru – lahko se odločimo za vertikalno poudarjanje arhitekturnih predmetov, osvetljevanje pohodnih površin, dreves in pa drugih elementov za ustvarjanje različnih ambientov. Za talna svetila je potrebno naredi luknjo v tla, kamor se potem svetilo pritrdi s pomočjo vijakov in poveže s kabli do električnega toka. Večina teh svetil je narejenih tako, da se vklopijo ko zunaj postane temno, lahko pa so tudi na senzor.

Vgradna svetila so dandanes zelo popularna. Namreč lahko si jih privoščite skoraj v vsakem kotičku vašega doma. Za primer lahko vzamemo kar kopalnico, saj vam vgradna svetila tu ponujajo ogromno svetlobe in racionalizirajo vaš prostor. Naprimer v hodniku ali v jedilnem prostoru vam vgradna svetila ponujajo udobno in pa sodobno osvetlitev. V kuhinji pa vgradna svetila poudarijo prostor, kjer pripravljate hrano. Tako vgradna kot tudi talna svetila lahko kupite v trgovini kjer prodajajo svetila ali pa kar prek spleta.

Preberi več … http://www.web-strani.si/nove_spletne_strani/talna_svetila_in_vgradna_svetila.html

Članki iz iste kategorije: