Avto preproge so priporočljive

Le kdo si še danes predstavlja življenje brez avtomobilov, avtobusov, tovornjakov in vseh prevoznih sredstev, ki omogočajo čim hitrejšo dostavo tako ljudi, kot tudi materiala na željen cilj. Služba, šola in vse potrebne ustanove so včasih od našega doma tako oddaljene, da ne moramo drugače, kot da se odpeljemo z avtom ali avtobusom. Kot pa vemo vremenske razmere na naše dolžnosti nikoli ne vplivajo in jih moramo opravljati kljub snegu, dežju, neurju, soncu in vsemu za kar nas narava preseneti. Avto preproge so ene izmed opreme, ki je dan danes že skoraj da nujno potrebna v vseh vozilih. V deževnih in snežnih dneh z svojo obutvijo hitro prinesemo v avto vso mokroto, vlago in pesek, kar pa za avto ne prestavlja nič dobrega. Namreč mokrota v vašem vozilu lahko hitro pripelje do korozije, kar pa si v svojem avtu nihče ne želi.

avto-preproge

Tekstilne avto preproge

Avto preproge, so lahko tekstilne ali pa gumijaste. Veliko ljudi najraje uporablja kar oboje, drugi pa imajo raje gumijaste, ki seveda nudijo tudi večjo zaščito. Namreč tekstilne avto preproge vam bodo zaščitile vozilo pred umazanijo, ampak so pa vsekakor precej zahtevne za čiščenje. Majhni delci peska, mivke in žagovine vam zaide globoko v tekstilne avto preproge in jih je zelo težko odstraniti, če nimamo za to primernega sesalnika, ki bo to vse globinsko posesal. Drug slaba lastnost te avto preproge pa je tudi, da se v njej nabira vlaga, ki lahko pripelje do rjavenja vašega vozila in s tem povzroči precej škode, saj vso dobro vemo kako neprijetna zadeva je rjavenje.

Gumijaste avto preproge

Gumijaste avto preproge pa so zelo dobre za umazanijo, vlago in mokroto, saj vse skupaj zadržijo na sebi in z lahkoto vse to stresete iz nje. Če je preproga umazana jo tudi z lahkoto sperete z vodo, obrišete in na koncu bo brez večjega naprezanja izgledala kot nova. Dobro vlogo pa bo opravila tudi v primeru, da se vam v avtu polije kakšno olje ali kaj podobnega. Vsi vemo da z tekstilne preproge tega ne boste spravili z lahkoto, iz gumijaste preproge pa vse skupaj le odlijete in obrišete z čistilom. Najbolj priporočljive so gumijaste avto preproge z robom, ki onemogočijo razlivanje tekočine po vašem vozilu, še posebej če jo potrebujete za vaš prtljažnik.

Članki iz iste kategorije: