Fizioterapevtska masaža hrbta

Veliko ljudi trpi za bolečinami v hrbtu, ki so v nekaterih primerih res nevzdržne, hkrati pa nam povzročajo veliko problemov pri vsakodnevnih obveznostih in aktivnostih. Največji vzrok, da je naša hrbtenica veliko obremenjena ter trpi pa je sodoben način življenja. Med najpogostejšimi vzroki za bolečine v hrbtu pa so prevelika telesna teža, nepravilna drža, stres, dvigovanje težkih bremen, kajenje in poškodbe pri športu.fizioterapija hrbta Pri tej težavi vam bodo pomagale redna telesna vadba in fizioterapija.

Terapevtska masaža hrbta je masaža, katere glavni cilj je lajšanje bolečin v tistem predelu hrbta, kjer je to potrebno. Te bolečine lahko nastanejo kot posledica prekomernega sedenja, nepravilne drže ali pa so prisotne kot posledica starih poškodb in bolezni. Razlika med fizioterapevtsko in klasično masažo je predvsem v znanju in poznavanju telesa, saj poznavanje fizioterapije omogoča, da fizioterapevt v vsakem trenutku ve, kaj želi s posameznim prijemom doseči, saj nepravilna masaža negativno vpliva na vaše zdravstveno stanje. Lažje bolečine lahko že po nekaj masažah popolnoma izginejo, medtem, ko je za kronične bolečine priporočljivo daljše obiskovanje masaže.

Fizioterapevt masažo izvaja s pomočjo različnih tehnik, ki jih določi glede na vaše glavne težave. S prijemi, ki jih izvaja vam poleg lajšanja bolečine, izboljša tudi samo prekrvavitev telesa ter sprošča mišice, ki potekajo vzdolž hrbtenice. Poleg masaže terapevt odpravlja tudi zatrdline oziroma vozle, ki nastanejo kot posledica pogostega sedenja, ter upočasnjenega krvnega pretoka. Pozitivna lastnost masaže je, da ne vpliva samo na določen del telesa, ampak boljša prekrvavitev telesa pa spodbudi širše delovanje ostalih procesov v telesu, boljše delovanje organizma pa pripore k hitrejšemu odpravljanju bolečin.

Poleg odprave fizičnih bolečin pa terapevtska masaža pozitivno vpliva tudi na čustveno ravne. Terapevtska masaža v kombinaciji z eteričnimi olji, odlično pripomore k zmanjševanju stresa, saj vonj eteričnega olja pomirjajoče vpliva na psihično raven človeka, ter zagotavlja dodatno sprostitev s čimer je učinkovitejša tudi sama masaža, saj so sproščene popolnoma vse mišice v telesu.

Članki iz iste kategorije: