Gostinske blagajne so precej napredne

V večini so že dan danes vse gostinske blagajne »na dotik« oz. tako imenovane POS blagajne. V njih so vpisani vsi izdelki, količina in cena in vse kar je potrebno, da kelnar poišče napitek ali hrano, ki si jo je gost zaželel in nanjo klikne, ta pa bo izdal račun.gostinska-blagajna Včasih so se v gostilnah računi pisali na roko, ampak po uvedbi davčnih blagajn temu ni več tako. Vse blagajne imajo sistem Furs, ki strogo nadzoruje popolnoma vsak korak v gostinstvu. Včasih so lahko po prejetem plačilu, izbrisali ali pa spremenili račun, danes pa je to vsekakor onemogočeno in prav nič ne morejo prekriti, saj je sistem temu primeren in davčni inšpektorji le tega strogo nadzorujejo.

Gostilniške blagajne imenovane POS blagajne

Gostilniške blagajne so različne, nekatere gostilne imajo še vedno stare blagajne. Malo bolj napredne in večje gostilne in restavracije pa imajo že POS blagajne, ki so vsekakor bolj enostavne. Na POS blagajni je zapisano popolnoma vse, kateri kelnar je bil na kateri izmeni in izdal koliko računov, imel koliko gostov, kaj vse je prodal in vse to je zapisano v POS blagajnah. Lastnik lahko preveri popolnoma vsako napako zaposlenega in vidi kateri ima veliko prometa in vse o njegovem delu. POS blagajne so vedno bolj priljubljene, saj so enostavne in v veliko pomoč.

Nekatere gostilniške blagajne imajo tudi POS elektronček, ki je odlična pomoč gostincem

Če so napredne gostilniške blagajne, potem naj bo k temu primeren še elektronček. Včasih oz. ponekod še danes zaposleni naročila zapisujejo na svoje blokce, drugi pa imajo poleg POS blagajne še POS elektronček, ki je enostaven za uporabo in v njem je zabeleženo popolnoma vse kar se v gostilni in restavraciji ponuja in tako na željo gosta samo najdemo pijačo ali jed in jo zabeležimo. V tem času pa podatki že potujejo na POS blagajno in tam zaposleni v kuhinji že vedo kaj pripraviti za pojedino gosta. Nekateri POS elektrončki tudi kar sami izdajo račune, ki jih želijo gosti in v njimi je zabeleženo popolnoma vse kaj so naročili, saj se je ob naročilu vse to shranilo v mapo, ki jo mora kelnar na koncu najti.

Članki iz iste kategorije: