LED svetila za zunanjo uporabo

LED reflektor s senzorjem poveča varnost našega doma

Ena izmed novosti pri zunanjih svetilih LED je uporaba senzorja. Tako je LED reflektor s senzorjem postal izredno priročen za uporabo v mnogih različnih scenarijih. 

Sama tehnologija avtomatskega delovanja ni kompleksna za uporabo. Vse, kar moramo storiti je to, da reflektor namestimo na želeno lokacijo. Tako se bo vklopil in izklopil po potrebi. S tem pa se bomo tudi izognili sledečim situacijam:

Ponesreči prižgane luči

LED reflektor s senzorjem ima funkcijo avtomatskega prižiga in izklopa. To je idealno za prostore, kot so garaže in kleti. Tako se bo reflektor sam prižgal, ko bomo vstopili v sam prostor. Tako ne moremo pozabiti ugasniti luči v prostoru. Obenem pa bo luč ostala delujoče samo, ko bomo prisotni, nato pa se bo izklopila. S tem pa bomo prihranili pri mesečnih stroških z elektriko.

Ne najdemo stikala v temi

Vsakemu izmed nas se je že zgodilo, da v temi nismo našli stikala za prižig luči. To je lahko izredno nadležno in obenem nevarno. Temu se lahko izognemo z uporabo LED reflektorja s senzorjem. Namestimo ga lahko na hodnik ali stopnišče, kjer nam bo osvetlil pot. Sam reflektor bo avtomatsko zaznal osebo in pričel delovati. Tako ne bomo potrebovali v temi iskati stikala za vklop luči.

Zanimanje nepridipravov

Morda je najpomembnejša funkcija zunanjih svetil s senzorjem varnost. S tem je mišljena tudi varnost pred nepridipravi. Reflektor, ki se bo sam prižigal, bo deloval kot sredstvo proti vlomilcem. Vlomilci ne bodo poskušali vdreti v hišo z dobro osvetlitvijo zunanjih prostorov. Tako si zagotovimo brezskrben spanec in mirno srce, kot bomo zdoma.

Članki iz iste kategorije: