Mobilni akumulator za naš pametni telefon

Power bank polni telefon

Novi pametni mobilni telefoni imajo kljub vgrajenim visoko-zmogljivim akumulatorjem omejen čas delovanja. Lastijo si izredno moč, saj lahko predvajajo 4K video posnetke, zajemajo video v visokih ločljivostih, poganjajo napredne 3D igre in še mnogo več. Vse omenjene in druge funkcije hitro izpraznijo vgrajeno baterijo oziroma akumulator. Tako lahko ostanemo z nedelujočim mobilcem, ki pa ga ne moremo napolniti na terenu. Nastalo nevšečnost nam najhitreje reši power bank, saj nam omogoča hitro polnjenje številnih naprav.

Telefoniranje z mobilnim telefonom
Mobilne telefone lahko na terenu najhitreje napolnimo z power bankom

Vsak power bank je namenjen polnjenju pametnih telefonov. Seveda pa brez težav nanj priklopimo tudi bluetooth zvočnik, MP3 predvajalnik, tablični računalnik, športne kamere, prenosni radio, navigacijo in še mnogo več. Za dolgotrajno uporabo na terenu se priporočajo power banki višjih kapacitet. Izbira akumulatorja z višjo kapaciteto nam bo zagotovila, da bomo lahko večkrat napolnili naše mobilne naprave.

Mobilni telefoni samodejno varčujejo energijo

Veliko uporabnikov se ne zaveda številnih izzivov proizvajalcev mobilnih telefonov, kar se tiče zagotavljanja njihove dolgo življenjske dobe. Vsaka komponenta, kot so procesor, grafična kartica, osnovna plošča, zaslon ipd. uporabljajo številne tehnologije za zmanjšanje porabe električne energije.

Test baterije v temnem in svetlem načinu

Pri uporabi mobilnega telefona preidejo vse prej omenjene in druge komponente v način visoke zmogljivosti. Pri tem porabijo več energije iz akumulatorja v našem telefonu. Ko pa naprave ne uporabljamo, pa se do velike mere njene komponente ugasnejo in delujejo v nizko-porabnem načinu.

Moderni telefoni Android, iOS in drugi opozorijo uporabnika, ko stanje akumulatorja zelo nizko. Tako mobilni telefonu ponudijo možnost, da preidejo v stanje varčevanja električne energije, ko jim je ostalo samo še 10-15% električne energije na razpolago.

Članki iz iste kategorije: