Popularna igra Naseljenci otoka Catan v novih različicah

Namizna družabna igra Naseljenci otoka Catan

Naseljenci otoka Catan je zagotovo ena od najbolj priljubljenih igre ta hip. Že zadnjih nekaj let so jo radi igrali prav vsi, trenutno pa jo igrajo še raje, saj so na voljo nove, še bolj zanimive različice ter dodatki oziroma razširitve, s katerimi bo priljubljena igra postala še bolj napeta. Oglejte si, kaj vse je novega na priljubljenem otoku Catan in zakaj je to igra, ki se je ni možno nikoli naveličati.

Komu je namenjena igra Naseljenci otoka Catan?

Verjetno ni veliko takšnih, ki za igro Naseljenci otoka Catan še niso slišali, saj je ta popularna prav povsod po svetu. Gre za družabno igro za 3 do 4 igralce, ki jo lahko igrajo prav vsi – tako otroci kot odrasli.

Naseljenci otoka Catan
Naseljenci otoka Catan: Trgovci in barbari

Lahko bi rekli, da so slednji nad njo velikokrat še celo bolj navdušeni, saj Catan zahteva kar nekaj taktičnega razmišljanja, potrpežljivosti in razmišljanja. Zato je osnovna različica namenjena otrokom, starejšim od 10 let, seveda pa tudi vsem odraslim, ki se želijo preizkusiti v zidanju cest, mest in vsega ostalega, kar potrebujejo na otoku Catan.

Nove različice priljubljene igre – kaj je novega na otoku Catan?

Namizna igra Naseljenci otoka Catan je igra, ki poteka vsakič malo drugače, odvisno od tega, kakšno taktiko uberejo igralci, kdo igro igra, koliko izkušenj in znanja ima ipd. Zaradi tega je igra Catan vsakič razburljiva in se je zato enostavno ni možno naveličati.

Navodila za igro Naseljenci otoka Catan

V kolikor pa se to vseeno zgodi, so na voljo različne razširitve, ki poskrbijo za novo dozo zabave. Poleg klasične različice igre Naseljenci otoka Catan, so namreč na voljo tudi različne druge variante. Klasično igro tako lahko kadarkoli razširite z dodatki, kot so na primer:

Mornarji oziroma Pomorci

Zakaj ne bi otoka Catan zavzeli kar z morja? To vam omogočajo Mornarji oziroma Pomorci – slednja razširitev predstavlja še izboljšano različico že tako priljubljene razširitve

Komu je namenjena igra Naseljenci otoka Catan?
Naseljenci otoka Catan za najmlajše

Mornarji, kar pomeni, da boste v igri še bolj uživali. Če bi radi preizkusili nekaj novega in vzpostavili nove trgovske poti, potem je ta razširitev prava izbira za vas!

Trgovci in barbari

Dodatek k igri Catan, ki omogoča pet dodatnih novih dogodivščin. Torej 5 različnih razširitev v eni sami škatli, poleg tega pa so vam na voljo kar 4 različne verzije igre. Kdo bo tokrat uspel naseliti otok Catan in komu se bo uspelo zoperstaviti barbarom? Komu bo uspelo privesti trgovce v svoje naselje in od njih kupiti, kar potrebuje? 

Mesta in vitezi

Za vse poznavalce osnovne igre, ki si želijo nadgradnje, je na voljo razširitev Mesta in vitezi. Zgradite svoje mesto na otoku Catan, ki bo lahko s pomočjo te razširitve še večje in lepše! Na voljo so vam nove, dodatne karte ter še bolj zanimiva pravila, zaradi katerih bo igra postala veliko bolj napeta. Vam bo uspelo zgraditi dovolj veliko mesto ali pa bo otok Catan uspešno naselil kdo drug?

Zakladi, zmaji in raziskovalci

Tisti, ki jim je osnovna različica igre Catan premalo zahtevna, bodo zagotovo veseli razširitve Zakladi, zmaji in raziskovalci. Ta razširitev namreč zahteva še več strateškega razmišljanja in napenjanja možganov, zato je primerna za vse izkušene igralce, ki bi radi preizkusili svojo taktiko ter preizkusili nekaj novega.

Naseljenci otoka Catan za najmlajše

Naseljenci otoka Catan Junior pa je še ena različica te igre, ki je namenjena najmlajšim. Lahko jo igrajo otroci, starejši od 6 let, igra pa je prilagojena tako, da se bodo v njej neizmerno zabavali ter hkrati naučili veliko novega. Predvsem pa se bodo naučili sodelovanja in logičnega razmišljanja, kar je še dodaten plus. Otroci bodo v igri Catan Junior vsekakor neizmerno uživali, prav tako pa bodo v njej uživali tudi njihovi starši. Idealno za božično ali novoletno darilo ali za presenečenje za rojstni dan!

Članki iz iste kategorije: