Nevarnosti visokega krvnega pritiska

Visok krvni tlak je zelo nevaren

Naše telo vedno prilagaja krvni tlak glede na številne dejavnike. Ko telovadimo se nam naravno poveča. Telo na tak način poveča oskrbo s kisikom ključnim organom. Ko ležimo ali počivamo, pa se samodejno zniža. Če pa je previsok, pa to hitro resno vpliva na naše zdravje. Poškoduje nam lahko možgane, srce, ledvica in tudi oči. Težave še bolj naredi resno dejstvo, da ne čutimo krvnega tlaka, ko je ta previsok. Tako lahko minejo leta ali celo desetletja, ne da bi vedeli, da imamo resne zdravstvene težave. Simptomi pa so pogosto zelo hudi, saj vključujejo bolečine v prsih ali celo srčni napad oziroma kap.

Običajna vrednost, ki jo ima kisik v krvi je nekje med 95% in več. Ljudje, ki trpijo za astmo, boleznimi srca, kronično obstruktivno pljučno boleznijo ter boleznimi dihal imajo lahko omenjeno vrednost pod 90%.

Srce uravnava krvni tlak

Srce uravnava krvni tlak glede na obremenitve telesa. To pa ne velja samo za športno aktivnost, ampak tudi glede stanja naših žil in organov. Če imamo zamaščene žile v telesu, srce deluje s povečano aktivnostjo. Tako poskrbi, da ima kri dostop do ključnih organov in mišic v našem telesu.

Preberite si še naslednji članek: Povečava prsi – od prvega pregleda do okrevanja

Povečava prsi je eden najbolj priljubljenih in pogostih estetskih kirurških posegov. Velikost prsi izberemo s pomočjo zunanjih vsadkov: Najpogosteje se svetuje rez pod dojko, redkeje ob bradavici ali v pazduhi-

Oksimeter izmeri nivo kisika v telesu

Dejstvo je, da vsak organ potrebuje kisik za pravilno delovanje. Naša pluča delujejo tako, da vežejo kisik na kri. S kisikom obogateno kri pa srce poganja po telesu. To je samodejni proces, ki se zgodi ob vsakem vdihu zraka. Je pa res, da ljudje z boleznimi dihal in ožilja imajo pogosto znižan nivo kisika v krvi, kar je lahko zelo nevarno.

Običajna vrednost, ki jo ima kisik v krvi je nekje med 95% in več. Ljudje, ki trpijo za astmo, boleznimi srca, kronično obstruktivno pljučno boleznijo ter boleznimi dihal imajo lahko omenjeno vrednost pod 90%. V takih primerih je pomembno, da si lastimo oksimeter, ki nam natančno in v realnem času izmeri nivo kisika.

Članki iz iste kategorije: