Nanašanje ličil je svojevrstna umetnost

Verjetno ste že kdaj opazile, da se vam določeni odtenki in načini nanosa ličil nikakor ne podajo, medtem ko druge kombinacije odtenkov izrazijo vaše obrazne poteze. Se sprašujete zakaj je temu tako? Odgovor se skriva v obliki obraza, kateri je ličenje obraza potrebno podrediti in slediti določenim pravilom. Pravila za ličenje obraza vam predstavljamo v nadaljevanju članka. nanašanje-ličil

Ličilo za ustnice

OKROGEL OBRAZ:Tej obliki obraza se prilega temno rdeča šminka ali svetleč temno roza glos. Obraz bo z izbiro teh barv ustnic izgledal bolj drzno in ne preveč zaobljeno.

SRČAST/OVALEN OBRAZ:Ker so za to obliko obraza značilne visoke ličnice in zožena brada je potrebno za zgornjo ustnico uporabljati mehkejši odtenek v barvi vrtnice, medtem ko na spodnjo ustnico nanesete krepkejši odtenek v barvi češnje. S tem bo namreč bolj poudarjen spodnji del obraza.

KVADRATAST OBRAZ: Pri tej obliki obraza ponavadi izgleda spodnja čeljust večja od čela. Zato se morate izogbati temnim barvam in uporabiti barve kot so svetlo oranžna ali svetlo (kričeče) roza. To bo dalo večji poudarek spodnjemu delu obraza in ustnicam.

Uporaba črtala za ustnice

OKROGEL OBRAZ:Črtalo uporabite le v majhnih količinah in na straneh ustnic, kar bo dalo obrazu manj zaobljen videz. SRČAST/OVALEN OBRAZ: Več črtala uporabite na spodnji in manj na zgornji ustnici.

KVADRATAST OBRAZ:rahlo nanesite širšo in ne preveč poudarjeno črto na robu ustnic, zaradi česar bodo te izgledale kot senca, kar bo naredilo vaš obraz manj kvadratast.

Senčilo/rdečilo

OKROGEL OBRAZ: Nanesite večjo količino senčila v temnem odtenku. Toda ne nanesite ga preveč, da ne bo izgledalo, kot da imate opekline od sonca.

SRČAST/OVALEN OBRAZ: Zaradi visokih ličnic pri tej obliki obraza ni priporočljivo nanašati veliko količino senčila. Na rahlo nanestite le malenkost senčila v svetlo roza barvi. Če so vaše ličnice že po naravi malenkost rdeče, pa senčila niti ne potrebujete.

KVADRATAST OBRAZ: Na obraz nanesite zadostno količino senčila. Uporabljajte srednje velik čopič in senčilo nanašajte s krožnimi gibi. Če je vaša koža nežnega tena se izogibajte senčilom v svetlo roza barvi.

Senčilo za oči

OKROGEL OBRAZ: Uporabljajte temno vijolično senčilo za oči.

SRČAST/OVALEN OBRAZ: Uporabljajte mehke barve, kot so bledo roza, mint-zelena ali nebeško modra.

KVADRATAST OBRAZ: Uporabite unikatne barve kot so škrlatna, zimzelena ali barva sivke. Unikatne barve bodo poudarile vaše obrazne poteze in predvsem oči.

Maskara

Oblika obraza pri maskari ni tako odločilnega pomena. Primerna količina bo pri vsaki obliki poudarila vaše oči ter poudarila in podaljšala vaše trepalnice. Edino česar se je dobro izogibati pri srčasti/ovalni obliki obraza je preveč črtala za oči. Ličenje obraza ob upoštevanju teh nasvetov vam zagotavlja videz, ki vas bo vedno zadovoljil.

Članki iz iste kategorije: