Prednosti laserskih multifunkcijskih tiskalnikov

Multifunkcijska naprava je izredno priročna

Prednost multifunkcijskih naprav je ta, da so izredno priročne. Tako, ko kupimo omenjeno napravo, morda še ne potrebujemo določenih funkcij, ki nam jih ponuja. Sčasoma pa sigurno pride prav katera od teh funkcij, saj se hitro zgodi, da potrebujemo izdelati kopijo določenega dokumenta, poslati elektronsko pošto s skenirano sliko ipd. Poleg tega ne bomo potrebovali v pisarni dodatnega prostora za namenski skener, saj imamo tiskalnik, ki ima omenjeno funkcijo vgrajeno. S tem pa bomo omejili število naprav v našem delovnem okolju, kar bo zmanjšalo nered in nam povečalo produktivnost.

Laserski tiskalniki so izredno hitri

Dandanes se veliko posameznikov in podjetij odloči za nakup laserske mutlfunkcijske naprave. Glavni razlog za to je zmožnost hitrega izdelovanja dokumentov in slik. Res pa je, da bomo za delovanje laserskega tiskalnika potrebovali toner. Ta ne vsebuje barve v obliki črnila, ampak je napolnjen s posebnim barvnim prahom. 

S tonerji lahko natisnemo veliko večje količine dokumentov kot pa s črnilom. Tako je vzdrževanje samega tiskalnika veliko lažje na dolgi rok. Obenem pa se multifunkcijska naprava zelo hitro ogreje, ko jo prižgemo. To pa nam omogoča, da pričnemo s tiskanjem v nekaj sekundah. Ker omenjen tiskalnik dobesedno zapeče barvni prah na papir, lahko izdela več sto kopij v nekaj minutah.

Tonerji
S tonerji lahko natisnemo veliko večje količine dokumentov kot pa s črnilom.

Tonerji imajo zelo dolgo življenjsko dobo

Velika prednost, ki jo imajo tonerji, je izredno dolga življenjska doba. Ker ne vsebujejo črnila, se njihova sposobnost delovanja ne izrabi ali oslabi. Barvni prah lahko tudi več let ostane v popolnoma delujočem stanju. To pa omogoča, da svojo multifunkcijsko napravo uporabljamo le občasno. Pri tem pa ne bomo potrebovali skrbeti, da se bo barvni prah posušil.

Tonerji imajo veliko večjo kapaciteto oziroma volumen, če jih primerjamo s kartušami. To pa pomeni, da bomo lahko izdelali zelo veliko količino slik, dokumentov in drugih listin.

Članki iz iste kategorije: