Sončna elektrarna in ponudba na spletu

Danes poznamo ogromno načinov izkoriščanja naravnih virov energije. Poleg izkoriščanje vode s termoelektrarnami je med vedno bolj popularnimi tudi sončna elektrarna. Sončna elektrarna je kar se svoje sestave tiče zelo enostaven objekt; namreč vse kar potrebujemo za postavitev sončne elektrarne so fotonapetostni moduli, oziroma tako imenovane son…

Danes poznamo ogromno načinov izkoriščanja naravnih virov energije. Poleg izkoriščanje vode s termoelektrarnami je med vedno bolj popularnimi tudi sončna elektrarna. Sončna elektrarna je kar se svoje sestave tiče zelo enostaven objekt; namreč vse kar potrebujemo za postavitev sončne elektrarne so fotonapetostni moduli, oziroma tako imenovane sončne celice in pa nekaj enostavne napeljave. Sončna elektrarna prihaja v večih izvedbah. Najbolj primerna in ena izmed najpopularnejših je zagotovo izvedba na strehi družinske hiše. Ta oblika je za manjše elektrarne še najbolj primerna, saj ne potrebujemo dodatnih soglasij, cena zagotovljenega odkupa na Wh je višja od prostostoječih izvedb, pa tudi ponudba na spletu je kar velika.

Sama streha stanovanjske hiše kjer bodo postavljene sončne celice mora biti v idealnem primeru obrnjena na jug. Tudi JZ ali JV daje dokaj dobre rezultate. Primeren naklon strehe pa je med 20 in 40 stopinjami (najbolje je 30). Vrsta kritine ne predstavlja težave, saj se vsako sončno celico da pritrditi. Pomembno je da ne pozabimo na strelovod, ki je za strehe s sončno elektrarno zakonsko predpisan. Skoraj v vseh primerih se izvede kar nov strelovodni sistem. Sončna elektrarna se da naročiti kar preko spleta. Namreč ponudba sončnih elektrarn in same montaže je v Sloveniji kar ogromna in se človek že kar težko odloči, katero podjetje ali posameznika bi za montažo izbral. Sončna podjetja ali pa podjetja, ki se ukvarjajo z montažo in izdelavo sončnih elektrarn, kot je tudi Metronik Solar, vam bodo znala svetovati, ali je vaša hiša primerna za namestitev sončne elektrarne in pa povedali vam bodo okvirno ceno ter vam napravo tudi montirali.

Preberi več … http://perun.kwa.si/ekologija/soncna-elektrarna-ponudba-na-spletu/

Članki iz iste kategorije: