Trgovanje, raziskovanje in naseljevanje otoka Catan

Če si predstavimo svet v času raziskovanj: po dolgem iskanju na morju naši hrabri iskalci boljšega življenja končno najdejo potencialni otok, ki ga želijo naseliti. Vaše ladje so po dolgem morskem križarjenju končno odkrile otok, ki ni na zemljevidu. V bistvu ga nihče ne pozna! Ampak kmalu po kratkem sprehodu po novem otoku, ki smo ga imenovali Catan, ugotovimo, da nismo sami. Naseljenci otoka Catan so bili na otoku že pred nami in nastaja velika dirka, kdo bo prvi uspel narediti uspešno mesto.

Začne se avantura

Naseljenci otoka Catan naše ekspedicije, so naredili prvi dve mesti. Potencial je ogromen! Otok je poln naravnih surovin, ki jih moramo učinkoviti uporabiti, da dvignemo svoje naselje na novo raven. Seveda so nekatere surovine redke in če jih lahko pridobimo, bomo morda nekoč imeli celo mesto.

Naseljenci otoka Catan bodo iskali najboljše kupčije z surovinami. Lahko menjamo rudnine za volno, opeke za les – karkoli potrebujemo, da naredimo večje in mogočnejše zgradbe. Naseljenci otoka Catan bodo morali svojo mesto zgraditi v okoliščinah, ki jim bodo dane od narave in z malo strateškega planiranja in organizacije, bomo naredili najbolj epsko mesto vseh časov. Seveda če imamo podjetniško žilico bomo hitreje prišli do cilja.

Strateški način

Naša najbolj pomembna naloga, kot vodja je, da so naši naseljenci otoka Catan zadovoljni. Tako bomo morali nenehno iskati surovine, jih pretvarjati v nove materiale in seveda trgovati.

Naše novo nastalo naselje bomo v dodatkih »Cities & Knights« in »Seafarers« morali braniti proti barbarskim napadom, in večjo ko bo naše mesto, bolj zanimivo bo za nenapovedane plenilce.

Online in namizna igra

Ali se odločimo igrati preko spleta ali z prijatelji namizno igro, v vsakem primeru bo zanimiva avantura! Gradili bomo ceste, sklepali trgovske kupčije in razvijali svoja mesta. Če se ne želimo boriti obstaja tudi poseben način igranja za to, kjer samo gradimo in trgujemo. V prej omenjenih dodatkih pa lahko igramo proti prijateljem ali računalniku in se pomerimo v vojskovanju.

Naseljenci otoka Catan je odlična družabna igra, neglede na to ali igramo doma s prijatelji ali preko spleta. Igra je na voljo za računalnik, Mac, Android in iOS.

Članki iz iste kategorije: