Je SSL certifikat res nujen?

Prav vsak podjetnik skuša oklestiti stroške poslovanja in jih zmanjšati. To velja za vse, ne glede na to, s katerim poslom se ukvarjate. A nekateri stroški so enostavno nujni, čeprav se na prvi pogled ne zdi tako. Eden od teh nujnih stroškov je tudi SSL certifikat. Tudi sama sem se spraševala, ali ga moja spletna trgovina res potrebuje, vendar sem po premisleku spoznala, da je SSL certifikat več kot nujen. Zakaj? Ker mora biti varnost vedno na prvem mestu! Zanjo pa nam ne sme biti škoda denarja …

Zaščitite osebne podatke svojih strank

Vsaka spletna trgovina razpolaga z osebnimi podatki svojih strank. Enako velja tudi za marsikatero drugo spletno mesto. Dejstvo je, da je na nekaterih spletnih straneh za varnost bolje poskrbljeno kot na drugih. Kako dobro pa so osebni in drugi podatki vaših strank zaščiteni na vaši spletni strani? Če si namestite SSL certifikat, bodo vaše stranke lahko varno vnesle svoje osebne podatke na vašo spletno stran ali v spletno trgovino. To je še posebej pomembno pri vnosu bančnih podatkov, kot so številke bančnih ali kreditnih kartic ter drugih podobnih podatkov. Vnosi takšnih podatkov morajo biti nujno dobro zaščiteni, saj sicer lahko pride do kraje identitete, zlorabe oziroma napada na bančni račun.

Varna povezava in zaščita

SSL certifikat ustvari varno povezavo, ki uporabniki omogoča, da so vsi podatki, ki jih vnese na spletno stran, ustrezno zaščiteni oziroma kriptirani. Takšno šifriranje podatkov omogoča njihov varen prenos. Tega se vedno pogosteje zavedajo tudi uporabniki. Vedno več jih namreč ve, da morajo pogledati le orodno vrstico z URL naslovom spletne strani, da ugotovijo, ali je povezava varna ali ne. Tako lahko takoj presodijo, ali lahko določeni spletni strani zaupajo ali ne.

Dejstvo je, da uporabniki raje kupujejo v trgovinah, ki uporabljajo SSL certifikat. Takšnim spletnim trgovinam namreč bolj zaupajo, zato se raje odločajo za nakup pri njih. Vedo namreč, da so tam njihovi osebni in bančni podatki bolj varni ter da bo z nakupom vse v redu. SSL certifikat je tako več kot le varnostni certifikat, saj je pomemben tudi iz poslovnega vidika. Enako sem ugotovila tudi sama, zato vsem lastnikom spletnih strani, sploh pa spletnih trgovin, priporočam, da si ga priskrbijo!

Članki iz iste kategorije: