Prenosni računalniki ustvarili pravo revolucijo

Vse odkar so se pojavili računalniki, človeško delo nikoli več ni bilo isto. Človek je z računalnikom pridobil veliko pomoč, ki je prišla prav tako v poslovnem, kot tudi v zasebnem svetu. Računalniki so se neprestano razvijali do točke, kot jih poznamo danes. Največjo revolucijo na področju računalništva pa so gotovo prenosni računalniki. Slednji s…

Vse odkar so se pojavili računalniki, človeško delo nikoli več ni bilo isto. Človek je z računalnikom pridobil veliko pomoč, ki je prišla prav tako v poslovnem, kot tudi v zasebnem svetu. Računalniki so se neprestano razvijali do točke, kot jih poznamo danes. Največjo revolucijo na področju računalništva pa so gotovo prenosni računalniki. Slednji so postali prenosljivi, uporabni ter predvsem izjemno lahki. Dandanes ima praktično vsak poslovnež oziroma posameznik svoj prenosni računalnik, ki pa je skorajda že nadomesti stacionarni računalnik.

Prednosti prenosnih računalnikov:

prenosljivost
imamo vse dokumente vedno s seboj
fizična tipkovnica, s katero lahko delamo
veliko različnih priključkov
preprosto uporavljanje in delovanje
visoka zmogljivost računalnikov
nadomestljivost s stacionarnim računalnikom
velika uporabnost v poslovnem svetu
praktičnost

Pomanjkljivosti prenosnih računalnikov:

prenosni računalniki so načeloma izjemno vzdržljivi, vendar pa imajo posledično šibko baterijo (zdržijo največ od 5 do 7 ur)
večja verjetnost za krajo
omejena življenjska doba diskov zaradi prenosljivosti
večja možnost za poškodbe

Vse to so glavne prednosti in pomanjkljivosti. Vsekakor pa je prenosnik potrebno izbrati glede na to, za kaj ga potrebujemo. Prenosni računalniki se razlikujejo glede na:

Procesor
Zaslon
RAM (sistemski spomin)
Grafično kartico
Intregrirano grafično kartico
Priključke
Vmesnike

Na podlagi tega se je seveda potrebno odločiti in izbrati. Najbolje je, da vam pri tem pomagajo posamezni specialisti, ki se spoznajo na prenosne računalnike. Ravno tako, kot je na voljo veliko različnih vrst prenosnih računalnikov, pa je na voljo tudi cen. Odločiti se je potrebno, koliko želite za prenosni računalnik zapraviti. Cene so si zelo različne, vse pa so odvisne od zmogljivosti, velikosti ter seveda blagovne znamke. Prenosni računalniki se razlikujejo tudi glede na uporabo. Tisti, ki se veliko igrajo, potrebujejo računalnik, ki je prilagojen za ‘gamerje’. Poslovneži imajo svoje zmogljive računalnike, kot pa tisti, ki ga uporabljajo le za brskane po spletu.

Vsakemu strokovnjaku je potrebno pred izbiro povedati, za kaj bomo računalnik najbolj potrebovali. Na podlagi tega lahko izberemo tistega, ki je najbolj primeren za nas. Cene osnovnih se gibljejo nekje okoli 300 do 400 evrov, medtem, ko so zahtevni prenosni računalniki na voljo od 800 evrov dalje. Vsekakor je potreben razmislek, poznavanje delovanja in poznavanje tega, kaj pravzaprav kupujemo. Prenosni računalniki pa bodo gotovo pripomogli k vaši kvaliteti dela.

Preberi več … http://perun.kwa.si/tehnologija/prenosni-racunalniki-ustvarili-pravo-revolucijo/

Članki iz iste kategorije: