Vrhunska hrana za našega pasjega prijatelja

Ekstrudirana suha hrana ni zdrava

Večina generične pasje hrane, ki jo lahko zasledimo trgovskih centrih, je ekstrudirane vrste. To pomeni, da številne surovine, kot je meso, krompir in zelenjava, prvo posušijo. Nato jih različni stroji zmeljejo v kašo. Nastala kaša se nato v ekstruderju iztisne preko majhnih šob, kjer jo para skuha pri več kot 120°C do 150°C stopinjah. S tem načeloma ni nič narobe, vendar se pri kuhanju uniči večino vitaminov in mineralov, ki so prisotni v hrani.

Pri hladno stiskani hrani se vso vsebino pripravi brez kuhanja ali pečenja pri visokih temperaturah.

Številni dodatki, ki izboljšajo okus in obogatijo vsebino hranil ekstrudirane pasje hrane, pa lahko negativno vplivajo na našega psa. Povzročajo mu lahko slabost, slabo prebavo ter tudi alergije. Velika prednost, ki jo ima hladno stiskana pasja hrana je ta, da se pripravi pri nizkih temperaturah.

Koliko morate hraniti pasjega mladička? Oglejte si nasvet veterinarke.

Neodvisna pasja trgovina ponuja boljšo prehrano

Namenska pasja trgovina ima veliko boljšo izbiro prehrane, kot tudi drugih dodatkov za naše pse. Obenem pa je osebje izkušeno in nam je pripravljeno pomagati, saj so vsi ljubitelji živali. Res je, da je bolj kakovostna prehrana dražja od generične, vendar se nam stroški povrnejo hitro, saj bo naš pes imel veliko manj težav z zdravjem.

Hrana primerna za občutljive pse

Nekateri psi imajo težave z večino hrane, ki jo lahko kupimo na današnjem trgu. Do tega lahko vodijo genetski, kot tudi bolezenski dejavniki na katere težko vplivamo. Hladno stiskana pasja hrana je hipoalergena. To pomeni, da ne vsebuje alergenov, ki lahko negativno vplivajo na prebavila našega psa. Primerna je za pse vseh starosti in pasem. Predstavlja pa tudi odlično rešitev, če se z našim psom odpravljamo v naravo za dalj časa ter potrebujemo kakovostno hrano.

Članki iz iste kategorije: