5 nasvetov za osebe s prekomerno telesno težo

Kolikokrat se vam je zgodilo, da ste pričeli z vadbo vsi navdušeni in jo nato opustili po parih treningih? Kaj je bil vzrok vaši odločitvi?

Razlog za vaš “poraz” se najverjetneje skriva v napačno zastavljenih ciljih. Marsikdo se poistoveti s televizijskimi reklamami, kjer promovirajo popolno postavo, katero je mogoče doseči že s samo nekaj uric potenja. Takšne reklame največkrat prikazujejo postavne osebe, s popolno pričesko, celo med vadbo, katere brez skrbi vzdržujejo idealno postavo zgolj s treningi na tekalnih stezah ali podobnih fitnes napravah. A v realnem življenju je vse mnogo težje dosegljivo, vse popolnoma drugačno ko v televizijskih bajkah.

Če se želite uspešno boriti z odvečnimi kilogrami, vam svetujemo naslednje:

1. Nikar ne skoparite!

Razumemo, da želite prihraniti kjer se le da, a nikar ne varčujte, ko kupujete tekalno stezo. Saj veste kaj pravijo – malo denarja, malo muzike! Tekalne steze z izjemno nizkimi cenami, žal ne bodo dolgo služile svojemu namenu ali pa vas bodo med treningi vseskozi spravljale ob živce.

2. Pazite na sklepe!

Če se dlje časa niste rekreirali in imate previsoko telesno težo, poskrbite za to, a boste pričeli z lažjimi treningi in vse skupaj stopnjevali. Nikar na samem pričetku ne pretiravajte z vadbo na tekalni stezi, saj lahko poškodujete slepe in kosti.

3. Poskrbite za ustrezen tempo!

Poleg zgoraj omenjenega je pomembno tudi, da poskrbite za tempo vaše vadbe na tekalni stezi Nordictrack, ki bo primeren vaši fizični pripravljenosti. Nikar ne pretiravajte, saj boste tako svoje telo in organizem samo izčrpali.

4. Rahlo dvignite naklon steze

Za uspešen trening vam bo na samem pričetku zadostovalo že, če pričnete hojo po tekalni stezi z rahlo dvignjenim naklonom. Na ta način boste kalorije in maščobe kurili hitreje kot sicer.

5. Uživajte!

Pri vsem omenjenem pa je še vedno najbolj pomembno, da se med treningom zabavate, da uživate v vadbi. V kolikor ne boste uživali, se vam lahko hitro stvari zamerijo in opustite vse kar ste si zadali ter tako zopet pristanete na samem pričetku.

»Brez muje, se še čevelj ne obuje«, kar drži kot pribito. Za uspeh je potrebno garati, za uravnoteženo vadbo pa je poleg garanja potrebno v vsem tudi uživati, se strinjate?

Članki iz iste kategorije: