Odkrij maksimalno kurjenje odvečnih maščobnih oblog

Če vas zanima, kako se znebiti maščobnih oblog, tedaj vam lahko povemo, da to lahko dosežete tudi z anaerobno telesno vadbo, ki je nadvse koristna za nadzor nad telesno težo, izgubo kilogramov,  povečanje vzdržljivosti, splošne kondicije, hitrosti in moči. S prilagojenim treningom lahko izgradite tudi mišično maso, ki dodatno pripomore k popolnemu oblikovanju telesa.

Anaerobna vadba je, v primerjavi z aerobno vadbo, bolj intenzivna, kar vodi k večji učinkovitosti, ki jo lahko dosežete v krajšem času, saj trening poteka v intervalih, traja pa od nekaj sekund do dve minuti. V tem času se poveča tudi poraba maščobnih oblog, saj je trening usmerjen v ustvarjanje mišične mase, pri čemer se sprošča mlečna kislina, le-ta pa je zaslužna za hitrejše kurjenje kalorij in posledično bolj učinkovito hujšanje

Primeri anaerobnih treningov za izgubo odvečnih kilogramov

Ob izbiri anaerobnega treninga za kurjenje maščobnih oblog na zadnjici, stegnih in na drugih delih telesa je potrebno izbrati takšnega, ki bo prilagojen vaši telesni pripravljenosti. Če si želite denimo izgubiti trebuh, bodo potrebne drugačne vaje, kot za druge dele telesa, čeprav so osnove podobne ali pogosto celo iste.

Tako lahko pričnete z dvigovanjem lažjih uteži in nadaljujete z dvigovanjem težjih uteži. Uspešno hujšanje z anaerobno vadbo pa lahko dosežete tudi z drugimi treningi, pri čemer mora vsaka vaja vsebovati visoko intenzivno aktivnost ter pri tem trajati do dve minuti, kar pomeni krajše napore s premori.

  • Visoko intenzivni intervalni trening
  • Skoki in hitri počepi
  • Hiter tek na krajše razdalje in plavalni sprint
  • Tek po stopnicah
  • Intenzivno in hitro preskakovanje vrvi

Zakaj so anaerobni treningi pomembni za uspešno hujšanje?

Aerobna ali kardio vadba se izvaja v enakomernem ter nizkem do zmernem tempu, zato je odlična za kardiovaskularno kondicijo in izboljšanje mišične vzdržljivosti. A vendarle so anaerobni intenzivni treningi bolj učinkoviti za kurjenje maščobnih oblog, saj se ob treningu porablja večji energijski odstotek maščobe in manj mišičnega glikogena, kar je bolj značilno za kardio vadbe.

To pomeni, da je za izgubo telesne teže in oblikovanje postave potrebna daljša doba nizko intenzivne kardio vadbe in na drugi strani krajša doba visoko intenzivne anaerobne vadbe.

Izgorevanje kalorij in pospešitev metabolizma z intenzivnimi vajami

Popolna postava je hitreje dosegljiva z anaerobnimi treningi, saj le-ti s svojo intenzivnostjo omogočajo optimalno izgorevanje kalorij. Pri teh vadbah za hujšanje si je pomembno vzeti dovolj premora med posameznimi vajami, zato da se vaše telo lahko regenerira in da je pripravljeno na nov interval vaje.

Metabolizem oziroma presnova ima pomembno vlogo pri postopnem zdravem hujšanju in oblikovanju popolne postave. S povečevanjem mišične mase pri intenzivnih anaerobnih vadbah se hkrati pospeši tudi metabolizem, ki pa je med drugim odgovoren tudi za razgradnjo maščobnih celic.

Na spletni strani www.popolnapostava.com so v paketih in programih popolnih vadb tudi napotki o izvajanju anaerobnih treningov za maksimalno kurjenje maščobnih oblog. Strokovnjaki za zdravo hujšanje in oblikovanje popolne postave pa so za vas pripravili tudi personaliziran jedilnik z zdravimi obroki, ki vam bo pomagali pri izgubi odvečnih kilogramov.

Članki iz iste kategorije: