Čas za zaščito prtljažnika – kadarkoli

Več ali manj je vsakomur jasno, da bo potrebno avtomobil velikokrat oprati in tudi sicer drugače očistiti, za preventivo pa lahko veliko naredimo tudi sami. V vozilo smo se navadili že praktično takoj po nakupu namestiti zaščitne prevleke za avtosedeže, talne podloge oziroma tekstilne preproge ter korito za prtljažnik. Slednje se zaenkrat uporablja še najmanj, a je porast prodaje v zadnjem času izjemna. Uporabniki so v prvi vrsti morali ugotoviti kako veliko škode jim lahko naredi eno samo politje tekočine ali raztres nekega tovora po prtljažnem prostoru vozila in s tem koliko časa in denarja porabijo, da vse skupaj očistijo.

Da bi se temu izognili, je mogoče na tla namestiti preprosto gumijasto ali tekstilno preprogo, ki vaš prtljažnik ščiti. Poznam ljudi, ki so si odrezali in v prtljažnik namestili kar kos podloge, ki se sicer uporablja v kopalnicah. Zaščita je v tem primeru precej enostavna in pomanjkljiva. Za začetek je težava v tem, da ni krojena po meri, kot so to podloge za prtljažnik. Poleg tega ni tako kvalitetna in se hitro prične trgati, hkrati pa ne deluje dovolj protizdrsno, tako da se tovor še vedno premika sem ter tja.
korito-za-prtljaznik

Še zadnji problem pa je poroznost materiala. Kopalniške preproge so namreč namenjene temu, da nanje stopimo mokri iz tuša ali kopalne kadi in voda se nabira v porah in lahko skozi njih tudi pronica proti tlem. Če imamo takšno preprogo v prtljažniku, nam polite tekočine bo zaustavila tako, kot korito za prtljažnik, ampak bo šla tekočina skozi, kar pa pomeni, da nismo naredili praktično nič, za zaščito vzozila.

 

 

Članki iz iste kategorije: