Delovni čevlji zavarujejo naša stopala

Zaščita pred padajočimi predmeti

Na gradbiščih in drugih industrijskih okoljih je velika nevarnost padajočih objektov. Tako se hitro zgodi, da zaradi dinamičnega načina dela spregledamo možne nevarnosti. Tako je pri delu in sodelovanju ljudi, različnih vozil in naprav možno, da leteči in padajoči predmeti povzročijo škodo. Delovni čevlji z zaščitno konico za prste so idealni za omenjena hitra in kaotična okolja, saj bomo zavarovali noge pred veliko različnimi nevarnostmi naenkrat.

Delo v nevarnem okolju

Delo z elektriko, težkimi predmeti ter na spolzkih podlagah predstavlja veliko nevarnosti. Tako nam vedno grozijo ostri predmeti, električni udari, nestabilna podlaga, padajoči predmeti ipd. Pri vsem tem pa so naše noge izpostavljene različnih možnim poškodbam. Tako poznamo različne delovne čevlje, ki nas varujejo pred:

Ostrimi predmeti

Uporaba rezalnih strojev v gozdarski ali drugi industriji vedno predstavlja nevarnost za naše noge in stopala. Čevlji za delo so narejeni iz močnega materiala, ki preprečuje ureznine, ki lahko nastanejo od nožev, motornih žag ter drugih rezalnih naprav. Delovne hlače so v tem primeru izredno priporočene, saj bodo preprečile poškodbe naših nog.

Električnimi udari

Nekateri delovni čevlji so narejeni iz močnega usnja, gume ali drugih ne-prevodnih materialov. Obenem pa imajo lahko posebne anti-statične lastnosti, ki preprečujejo možnost nastanka iskre v okolju, kjer delamo.

Spolzke podlage

V vsakem delovnem okolju se lahko najde neke vrste nevarna podlaga. Tako nam lahko spodrsne noga zaradi slabega oprijema s tlemi. Čevlji za delo s podplatom, ki zagotavlja največji oprijem, so idealna rešitev za nevarna okolja. S tem pa močno zmanjšamo možnost, da bi nam spodrsnilo z lestve ali strehe.

Delovna oblačila in primerna varnostna oprema bo močno zmanjšala možnost nastanka poškodb pri delu. Obenem pa bomo tako lažje in bolj učinkovito opravili zadano nalogo, brez da bi se pri tem poškodovali.

Članki iz iste kategorije: