Sobice za male junake in junakinje

Vsi vemo, kako težko je pričeti načrtovati otroško sobo, saj sami ne živimo v njej. Otroci imajo sicer svoje ideje, te pa so več ali manj povezane z igro, morda s spanjem, na kaj več pa že ne mislijo, še posebej ne na varnost. Prav tako ne vedo, kje so stikala, radiatorji, da se les ne sme tiščati zunanje stene, da ne prične stena plesneti in podobno.

Otroške sobe morajo biti prilagojene starosti otroka in njegovim interesom. Mali junaki in junakinje obožujejo dvignjene postelje, igralne kotičke in poličke, kamor lahko razpostavijo svoje igrače. Recimo grad, ki ga naredijo iz lego kock. Seveda pa v njihovi sobici ne sme manjkati svetlobe ter velika preproga, na kateri se bodo lahko brezskrbno igrali tudi v zimskih dneh. Za to, da je našim otrokom v sobi udobno, poskrbimo starši s primernim in trpežnim pohištvom, ki raste z otrokom.

Če imajo naši otroci skupno sobo, moramo v njej prav za vsakega od njih najti miren kotiček, ki je namenjen samo njemu. S kakovostnim pohištvom in inovativnimi rešitvami je to možno tudi v še tako majhni sobici.

Želite odlično družabno igro. Preiskusite Naseljenci otoka Catan.

Članki iz iste kategorije: