Sami lahko preverite ali trpite za depresijo

Na spletu obstaja ogromno testov samooklicanih strokovnjakov, ki naj bi pokazali ali nekdo trpi za kakšno obliko depresivne motnje. Sama sem kar nekaj prebrala o depresiji. Ne le zaradi zanimanja, ampak tudi med študijem na fakulteti. Imeli smo kar pet predmetov, povezanih s psihologijo. Zato sem se večkrat že srečala tudi z omembo depresije. Predvsem pa se zadnje čase o depresiji kar veliko govori tudi v družbi. Mislim, da depresija izgublja nek tabu predznak. Bolj za šalo kot zares, sem v iskalnik na spletu vtipkala »depresija test«. Dobila sem kar nekaj deset ustreznih zadetkov z različnimi vprašalniki o počutju, željah in mislih. S temi laičnimi vprašalniki naj bi posameznik ugotovil ali je nagnjen k depresiji oziroma ali morda že boleha za katero od depresivnih motenj.

Prijateljica v stiski

Potem pa sem na pozabila na moje iskalno geslo »depresija test«. Nisem sploh več razmišljala o tem, dokler me prijateljica ni poklicala vsa v solzah. Že od nekdaj je bila bolj zaprta vase, osamljena in žalostna. O ko je končala nekajletno resno zvezo s fantom, se je popolnoma zavila v molk. Vsi smo mislili, da pač preboleva končano ljubezensko razmerje. Zaprla se je v hišo, cele dneve preživela sama doma v temi in pižami. Po dveh tednih je bila malo bolje, a se ji je bolečina poznala na obrazu in v njenem vedenju. Vsi njeni prijatelji smo mislili, da pač potrebuje le še nekaj časa za okrevanje po izgubi.

A ko me je tistega dne poklicala v solzah, sem vedela, da je z njo nekaj hudo narobe. Zaupala mi je, da ne more spat ponoči in da ne more jesti. Pravi, da se le težko odpravi iz hiše. Težko se že obleče in težko opravlja vsakodnevne naloge. Takrat pa sem pomislila na moje radovedno iskanje po spletu na temo »depresija test«.

Test za depresijo na spletu

Odšla sem k njej in skupaj sva na spletu poiskale test za depresijo. Potrebovala je kar nekaj časa, da ga je rešila. Že to ji je vzelo ogromno moči. Rezultati pa so bili zaskrbljujoči. »Depresija test« je prijateljici pokazal, da po vsej verjetnosti že boleha za blažjo obliko depresivne motnje. Strinjali sva se, da se bo odpravila po strokovno pomoč.

Preberite si tudi kako deluje tatto mazilo Tattoo Nano Shock.

Članki iz iste kategorije: