Zdravje nosečnice in zarodka z jemanjem prehranskega dopolnila

Slabše možnosti za zanositev po 30 letu starosti je mogoče učinkovito preobrniti z rednim jemanjem določenih preparatov, kot so Fertility+ naravna prehranska dopolnila, ki imajo visoko vsebnost cinka in ostale vitamine in minerale, ki pomembno vplivajo na zmožnost spočetja otroka. Biološke zakonitosti ženskega telesa sicer narekujejo, da je zdravje nosečnic in otroka v maternici občutno višje v starosti med dvajsetim in tridesetim letom, vendar je z zdravim življenjskim slogom in jemanjem določenih dodatkov mogoče to tudi spremeniti.

Naravna prehranska dopolnila, ki imajo visoko vsebnost cinka, povečujejo zmožnosti spočetja otroka, saj krepijo imunski sistem in vzpostavljajo hormonsko ravnovesje. Fertility+ naravna prehranska dopolnila pa vsebujejo tudi pomembne folate oziroma vodotopno obliko vitamina B9. Folna kislina pred nosečnostjo je namreč pomembna zato, ker skrbi za razvoj ploda.

Naravna prehranska dopolnila za zdravljenje neplodnosti

Fertility+ naravna prehranska dopolnila, ki imajo visoko vsebnost cinka, folatov in drugih vitaminov in mineralov so zato primerna za vse ženske, ki v roku enega leta ne zmorejo zanositi in za vse tiste ženske, ki so že zanosile, pa želijo poskrbeti za zdravje svojega otroka. Pri tem folna kislina pred nosečnostjo poskrbi za pravilen razvoj zarodka.  

Slabše možnosti za zanositev po 30 letu starosti bodo morda nekoliko zamaknile proces zdravljenja s prehranskimi dodatki, vendar je pri tem pomembno vedeti, da Fertility+ naravna prehranska dopolnila vsebujejo visoke vrednosti vseh sestavin. Prav zato ženska z dnevnim odmerkom v telo vnese optimalno količino določenih sestavin, ki izboljšujejo zmožnost spočetja otroka.

Naravno prehransko dopolnilo za njega

Slabše možnosti za zanositev po 30 letu starosti pa pestijo tudi moške, saj se tudi oni soočajo s težavami, ki jih prinaša neplodnost oziroma zmanjšana sposobnost spočetja otroka. Prav zato je Vitanoval razvil naravno prehransko dopolnilo za njega, ki vsebujejo še nekatere dodatne sestavine.

Le-te pa so pomembne predvsem za uravnavanje moških spolnih hormonov, zdravje prostate in povečevanje kakovosti semenske tekočine. Če moški in ženska istočasno uživata prehranska dopolnila, tedaj je zdravljenje neplodnosti bolj učinkovito, kot če bi prehranske dodatke jemal le eden od njiju.

Prehranski dodatki z visoko vsebnostjo folatov

Ženske, ki želijo zanositi in ženske, ki so že noseče, samo s hrano ne morejo doseči zadostnega oziroma optimalnega vnosa folatov v telo. Za doseganje priporočenih dnevnih vrednosti je zato najbolje, da ženska jemlje prehranska dopolnila, ki imajo visoko vsebnost cinka in visoke vsebnosti folatov. Priporočen dnevni odmerek je med 400 do 600 mikrogramov folatov oziroma vitamina B9. Dnevni odmerek pa ne sme presegati 1000 mikrogramov, razen ob predhodnem posvetovanju z ginekologom.

Folna kislina pred nosečnostjo je pomembna predvsem pri tistih ženskah, ki imajo diabetes in pri tistih ženskah, pri katerih so v preteklosti že odkrili okvaro zarodkove nevralne cevi. Noseče ženske pa potrebujejo dodaten odmerek folatov predvsem takrat, ko v maternici nosijo dvojčke.

Kdaj je prehranska dopolnila s folati priporočljivo jemati?

Fertility+ naravna prehranska dopolnila, ki imajo visoko vsebnost cinka in folatov so namenjena predvsem tistim ženskam, ki se soočajo s težavami, ki jih prinašajo slabše možnosti za zanositev po 30 letu starosti. Folna kislina pred nosečnostjo in tudi takrat, ko je ženska že noseča, pa je za zdrav razvoj ploda pomembna predvsem v naslednjih obdobjih:

  • 8 ali 6 tednov pred načrtovano oploditvijo
  • V prvem trimesečju od 8 do 12 tedna, ko plod oblikuje svoj živčni sistem.
  • Celotno obdobje nosečnosti, kadar so nosečnice šibkejšega zdravja, jemljejo določena zdravila ali imajo nekatere kronične bolezni.

Zakaj so folati v prehranskem dopolnilu pomembni?

Priznana blagovna znamka Vitanoval je zasnovala Fertility+ naravna prehranska dopolnila, ki imajo visoke vsebnosti folatov, saj se v njihovem razvojnem laboratoriju zavedajo, da folna kislina pred nosečnostjo pomembno vpliva na plod in zato znatno pripomore k zdravemu razvoju zarodkovega živčnega sistema. Folati prav tako pomagajo preprečiti okvare nevralne cevi, ki se pri zarodku čez nekaj časa razvije v hrbtenjačo in možgane.

V njihovem razvojnem laboratoriju so pri dodajanju sestavin v Fertility+ naravno prehransko dopolnilo upoštevali tudi vpliv, ki ga prinašajo slabše možnosti za zanositev po 30 letu starosti, zato so dodatki folatov zasnovani tudi za vse tiste ženske, ki se soočajo z neplodnostjo. Folati namreč pomembno vplivajo tudi na zdravje žensk in krepijo njen imunski sistem. Folati prav tako prispevajo k sintezi aminokislin ter presnovi in zmanjšujejo slabokrvnost. Zaradi dobre krvne slike se ženske počutijo bolje ter so zato tudi manj utrujene.

Članki iz iste kategorije: