Kaj ženskam lahko zagotovi dvig prsi ali mastopeksija

Dvig prsi

Pri vsaki ženski je stopnja povešenosti dojk nekoliko drugačna. Odvisna je predvsem od kakovosti kože in od elastičnih vlaken posameznice. Dvig prsi se kolobar z bradavico postavi na svoje mesto, dojki se preoblikujeta in učvrstita. Po posegu se ženska ponovno počuti precej bolj samozavestno. Odlična novica pa je ta, da se za dvig prsi lahko ženska odloči v katerem koli življenjskem obdobju.

Dvig prsi
Dvig prsi za čvrste, jedre prsi ki so želja večine žensk

Dejstvo je, da imajo v povezavi s tem nekoliko večje težave lahko bolj suhe ženske. Tiste, ki skrbijo za redno telesno aktivnost in se zdravo prehranjujejo. Pri povešenosti dojk si torej s tem lahko le težko pomagajo. Na sploh so poznane tri osnovne stopnje povešenosti. To se strokovno imenuje ptoza. Stopnja je odvisna od količine tkiva dojke, ki visi čez gubo pod dojkama.

Če poleg dviga želi ženska imeti še večje dojke, ji lahko sočasno prsi tudi povečajo, in sicer z vsaditvijo prsnih vsadkov. To se imenuje augumentacijska mastopeksija. Tovrstni kombinirani poseg pa je imenovan povečanje dojk z dvigom. Še ena od možnosti za hkratno zmerno povečanje je lipofiling. V tem primeru se v predel prsi inicijira lastno maščobo.

Lepotni posegi so pogosteje domena predstavnic nežnejšega spola

Klasična kirurgija je še vedno pogosteje domena žensk. Najpogosteje se odločajo za korekcijo dojk, odstranitev odvečne maščobe oziroma kože, operacija nosu, ne nazadnje tudi za obrazno glajenje gub.

Pogosta vprašanja glede dviga prsi

Bistvo same estetske kirurgije pa je zlasti krepitev samopodobe, pridobivanje na večji samozavesti ter na izboljševanju splošne kakovosti življenja. Večina ljudi se za plastično kirurgijo zanima zaradi ene same težave.

Članki iz iste kategorije: